Behandelingen

Bekkenfysiotherapie

Specialist in de behandeling van bekken- en bekkenbodemklachten bij mannen en vrouwen.

Bij GoFysio kun je terecht voor gespecialiseerde bekkenfysiotherapie. Het bekken- en bekkenbodemteam levert deze therapie en revalidatie op het gebied van bekken- en bekkenbodemklachten voor zowel kinderen als (jong)volwassenen. Daarnaast beschikt het team over ruime ervaring en expertise. Tevens hebben zij een groot netwerk van specialisten. Door de inzet van gespecialiseerde therapeuten kunnen wij de beste zorg voor de patiënt realiseren.

Direct een afspraak maken voor bekkenfysiotherapie?

Wilt u een behandeling bij de de bekkenfysio, neem dan contact op via (telefoon of whatsapp): 085-06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl. Ook kunt u online een afspraak maken bij één van onze vestigingen in Utrecht of onze vestiging in Nieuwegein.

Bekken en bekkenbodem

De functie en een korte beschrijving

De bekkenbodemspieren ondersteunen de organen in je buik. Ze vervullen daarmee een belangrijke functie bij plassen, poepen en vrijen. Daarnaast vormen ze, liggend in je bekken, een belangrijk onderdeel van de bewegingsketen.

Klachten in het bekkengebied kunnen ontstaan als gevolg van:

  • zwangerschap of bevalling
  • hypermobiliteit
  • een blessure aan voet, knie, heup of rug
  • overbelasting en stress
  • een operatie in het buik- en bekkengebied
  • een neurologische aandoening
  • endometriose
  • bestraling of chemotherapie

Onze werkwijze bij Bekkenbodemfysiotherapie

Bij GoFysio werken we vanuit de visie van het biopsychosociale model

Het biopsychosociale model wil zeggen dat we bekijken hoe de klachten zijn ontstaan en daarnaast welke factoren er mee spelen bij het in stand houden van uw klachten. Onder andere kijken we naar lichamelijke factoren (fysieke gezondheid, beperkingen) en psychische factoren (b.v. draagkracht, zelfvertrouwen), maar ook sociale factoren (werk, familie, school e.a.) zijn belangrijk. Al deze factoren hebben invloed op elkaar en nemen we dus mee in het behandelplan. We starten daarom met een uitgebreide intake. Naast het reguliere bekkenfysiotherapeutische onderzoek, kunnen we ook gebruik maken van Echografie of Flowmetrie. Hierdoor zijn we beter in staat de juiste diagnose te stellen zodat de therapie meer effect heeft. Samen met jou komen we tot een behandelplan op maat. Daarnaast verwijzen we je indien nodig door binnen ons netwerk.

Wat hebben wij te bieden?

Je kunt bij ons terecht wanneer je last hebt van:

Waar kun je terecht voor bekkenfysiotherapie?

GoFysio biedt bekkenfysiotherapie op drie locaties, dit zijn in Utrecht: Leidsche Rijn/Terwijde en De Meern/Veldhuizen. Daarnaast bieden we bekkenfysiotherapie in Nieuwegein, op de Archimedesbaan.

Afspraak maken

Wilt u een behandeling bij de bekkenfysio in Utrecht of Nieuwegein, neem dan contact op via (telefoon of whatsapp): 085-06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl. Ook kunt u online een afspraak maken bij één van onze vestigingen.

Bekkenfysiotherapie locaties

Bij deze GoFysio vestigingen kun je terecht voor Bekkenfysiotherapie:

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Onze Bekkenfysiotherapeuten en Manueel therapeuten:

Manon Nieboer

Kim Udenga GoFysio Nieuwegein

Kim Udenga

Louise van der Wijde GoFysio Utrecht (Terwijde)

Louise van der Wijde

Van sportfysiotherapie tot manuele therapie en revalidatie
Voor gespecialiseerde fysiotherapie helpt GoFysio je op weg

In verschillende kenniscentra van GoFysio werken therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Van sportfysiotherapie tot manuele therapie en revalidatie. Er staat altijd een gespecialiseerde therapeut voor je klaar om je de beste zorg te geven. Daarnaast kun je bij GoFysio terecht voor een breed scala aan beweegprogramma’s, groepslessen en (herstel)-trainingen.

Wist je bovendien dat je voor fysiotherapie geen verwijzing van je huisarts of een specialist nodig hebt? Je kunt direct bij ons terecht. Er is namelijk altijd een vestiging bij jou in de buurt!

Wij focussen op resultaat & herstel, zodat je snel weer de oude bent.

Laat ons weten waar je last van hebt:

Orthopedie fysio
Orthopedisch

Voor iedere aandoening heeft GoFysio een specialist in huis. Doordat iedere therapeut zich specialiseert in een bepaald gebied krijg je altijd de beste fysiotherapeutische behandeling.

Neurologisch

GoFysio begeleidt je met neurologische aandoeningen door middel van fysiotherapeutische behandelingen. Denk aan aandoeningen als Parkinson, CVA, ALS of Guillian Barre.

fysiotherapeut onderzoek
Overig

De specialisten van GoFysio zijn gespecialiseerd in verschillende aandoeningen. Zo krijg je de beste behandeling door een therapeut in het bepaalde vakgebied.

Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.