Aandoeningen

Vermoeidheid na kanker

Vermoeidheid bij kanker komt zeer vaak voor. Het gaat meestal niet vanzelf over en kan ook ontstaan enige tijd of jaren na de behandeling.

Chronische vermoeidheid bij kanker kan verschillende oorzaken hebben. Verminderde conditie door langdurig ziektebed, bijwerkingen van de chemokuur, operatieve ingreep (bijvoorbeeld in de longen). Maar ook de psychologische impact die de diagnose ‘kanker’ heeft kan voor vermoeidheid zorgen.

We spreken van chronische vermoeidheid wanneer de klachten langdurig (vaak meer dan 6 maanden) aanwezig zijn, niet overgaat door rust en niet voorkomt uit voortdurende inspanning. Er is voor deze vermoeidheid geen lichamelijke verklaring te vinden, het gaat om vermoeidheid die ineens kan ontstaan.

Verschil tussen normale vermoeidheid en vermoeidheid bij kanker

Vermoeidheid na kanker verschilt van normale vermoeidheid:

  • de mate van vermoeidheid staat niet in verhouding tot je activiteit of inspanning. Van de minste inspanning kun je al ernstig vermoeid zijn.
  • de vermoeidheid kan zeer plotseling ‘opkomen’
  • de vermoeidheid ontstaat soms wanneer je het juist niet verwacht (bijvoorbeeld vlak na een goede nachtrust)
  • Vermoeidheid tijdens de behandeling van kanker gaat meestal vanzelf over, vermoeidheid na de behandeling van kanker gaat meestal niet vanzelf over.

Energy Control Therapie

Omdat vermoeidheidsklachten na kanker enorm kunnen wisselen en zelfs per moment van de dag verschilt, vereist dit nauwkeurige afstemming van de therapie. De Energy Control Therapie is een uitgebalanceerd oefenprogramma wat rekening houdt met deze wisselende vermoeidheidsklachten. Het richt zich op de juiste afstemming van conditie, kracht & ademhaling. Hierdoor neemt de conditie toe en voel je je veel minder moe.

Vorm van de dag

Middels speciale metingen wordt dagelijks de ‘vorm van de dag’ bepaald. Dit doe je gewoon thuis met een speciale app. Afhankelijk van de uitslag wordt de training van die dag afgestemd.

Neem het heft in eigen hand

Bepaal zelf hoe vaak je traint, waar je traint en wanneer.

Bepaal zelf je begeleiding

Wil je op de locatie van GoFysio oefenen, op je eigen sportschool of gewoon thuis. Alles kan. Slechts een keer per week is afspreken op de locatie van GoFysio noodzakelijk, voor de rest bepaal je dat zelf.

Richt je op herstel

Er is veel aandacht voor het herstelvermogen, dit doen we door middel van ademhaling en ontspanningsoefeningen, activiteitenplanning en voedingsadvies.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken voor revalidatie of behandeling? Bel: 030-6585901 of mail naar: info@gofysio.nl.

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de fysiotherapeut bij je aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je het burgerservicenummer van je kind bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van fysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De fysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor zoals bekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Vragen? Of advies nodig?

Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij een vestiging naar keuze! Bekijk welke vestigingen bij jou in de buurt zijn:

Afspraak inplannen

Afspraak plannen

Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden