Aandoeningen

Voor basis- en middelbare scholieren

Basisschool kinderen

Tijdens de ontwikkeling op de basisschool kan het opvallen dat jouw kind onhandig is, houterig beweegt, moeite heeft met evenwicht, van alles uit zijn handen laat vallen, heel druk is, moeite heeft met stilzitten of een slechte houding heeft. Als je twijfelt of jouw kind in zijn ontwikkeling achterblijft ten opzichte van leeftijdsgenoten is kinderfysiotherapie bij uitstek geschikt. 

Kinderen op de basisschool kunnen al in de groei zijn wat pijnklachten kan geven door het hele lichaam. Dit kan het sport en spel plezier in de weg zitten. Het kan ook een probleem geven met het zelfbeeld. Het is belangrijk om op de kinderen op de juiste manier te stimuleren.

Middelbare scholieren

Op de middelbare school kan het voorkomen dat kinderen niet mee kunnen komen in de gymles doordat ze bijvoorbeeld onhandig bewegen. Ook overgewicht en houdingsproblemen komen veelvuldig voorin deze leeftijdsgroep. Kinderfysiotherapie kan helpen deze problemen op te lossen.

Tijdens de middelbare school beginnen kinderen echt te groeien. Spieren en gewrichten zijn extra kwetsbaar voor grote krachten en overbelasting. Hier kunnen klachten door ontstaan en is pijnvrij sporten niet meer mogelijk. In sommige gevallen hebben kinderen extra (motorische) ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld na een botbreuk, houterig en onhandig bewegen of hypermobiliteit. Goede adviezen begeleiding en gerichte training helpt bij een betere motorisch ontwikkeling.

Een goede ontwikkeling is de basis voor een gezonde levensstijl als volwassene.

Bekijk één van de behandelingen voor basisschool- en middelbare scholieren
Neem contact op

Meer informatie nodig?

Wilt u meer informatie over kinderfysiotherapie of heeft u een specifieke vraag over mogelijke behandeling van uw kind, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag. Ook over vergoedingen van kinderfysiotherapie of andere vragen kunt u bij ons terecht.

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.