Aandoeningen

COPD

GoFysio biedt een beweegprogramma aan voor mensen met COPD. COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease . De aandoening kan voor veel beperkingen in het dagelijks leven zorgen.

Kom je de deur nauwelijks uit omdat fietsen teveel inspanning vergt? Is een dag oppassen op de kleinkinderen je teveel? Of kun je de trap niet meer op met twee volle boodschappentassen? Dan is het beweegprogramma COPD wellicht iets voor jou.

In een traject van drie maanden leer je onder begeleiding hoe je jouw conditie kunt verbeteren en een meer actieve leefstijl kunt ontwikkelen. Na deze drie maanden ga je zelfstandig hiermee aan de slag. Aan de hand van terugkerende conditietesten wordt je conditie gedurende een jaar bijgehouden.

Voor wie?

Het beweegprogramma is voor mensen met de COPD classificatie Gold I en II. Deze classificatie is afhankelijk van bepaalde testen en wordt bepaald door uw behandelend arts. Je hebt een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig om deel te kunnen nemen.

Intake

Met een verwijzing kun je een afspraak maken voor een intake. Tijdens deze intake wordt bepaald of je aan de instroomcriteria voldoet. Verder worden uw beperkingen in kaart gebracht tijdens een gesprek en middels vragenlijsten. Ook worden uw uithoudingsvermogen en kracht getest. Aan de hand van de intake worden de persoonlijke doelstellingen van jouw beweegprogramma bepaald.

Voor  deelname aan dit beweegprogramma is een maximale inspanningstest aanbevolen. Dit heeft te maken met de cardiovasculaire risicofactoren van deze doelgroep. Daarnaast kan de optimale intensiteit van uw training worden bepaald wanneer de maximale hartfrequentie gemeten is. GoFysio kan je informeren waar u deze inspanningstest kunt laten afnemen.

Inhoud programma

Na de intake volg je gedurende drie maanden een begeleid trainingsprogramma in groepsverband. Dit programma is gericht op verbeteren van uithoudingsvermogen en spierkracht, zodat je dagelijkse activiteiten weer beter kunt volhouden. Ook krijg je informatie over mogelijkheden om te bewegen in de wijk.

Na deze drie maanden volgt een evaluatie, waarin opnieuw testen worden afgenomen en wordt besproken of de doelstellingen zijn behaald. Na de evaluatie ben je in staat om zelfstandig een beweegactiviteit op te pakken.

Nazorg

Na zes maanden en na twaalf maanden kom je nog een keer terug bij de fysiotherapeut om uw beweegactiviteiten te bespreken. Ook dan worden weer testen afgenomen om te kijken hoe het met uw conditie gesteld is.

Waarom bewegen?

Je denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteit te vermijden en daarmee je benauwdheid te verminderen. Het omgekeerde is echter waar! Een inactieve leefstijl zorgt voor afname van je inspanningsvermogen, waardoor de benauwdheid steeds eerder zal optreden. Met gedoseerde duurtraining wordt de zuurstofopname in je lichaam verbeterd. Met een betere conditie kun je een actieve leefstijl ontwikkelen. Het maakt je bovendien minder vatbaar voor acute luchtweginfecties. Middels krachttraining kun je de spieren in de armen en benen versterken. Meer kracht in de spieren zorgt ervoor dat de zuurstof in je lichaam efficiënter wordt gebruikt, waardoor activiteiten zoals traplopen en tillen eenvoudiger worden.

Kwaliteit

Het beweegprogramma van GoFysio  is gecertificeerd door het KNGF. Dit betekent dat de inhoud van het programma overeenkomt met de laatste wetenschappelijke aanbevelingen.

Vergoeding

Verschillende verzekeraars vergoeden het beweegprogramma COPD geheel of gedeeltelijk. Dit hangt af van je aanvullende pakket. In sommige gevallen geldt een eigen bijdrage. Informeer bij de verzekeraar of je recht hebt op vergoeding.

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Vergoeding van fysiotherapie komt uit de aanvullende verzekering, alleen bij sommige chronische aandoeningen is er een vergoeding uit de basis verzekering. Wanneer fysiotherapie vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering gaat het niet ten koste van het eigen risico.

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je je burgerservicenummer bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van fysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De fysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor zoals bekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Bij sommige chronische indicaties is (tijdelijke) vergoeding vanuit de basisverzekering mogelijk. Uw fysiotherapeut kan u hierover informeren.

Vragen? Of advies nodig?

Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij een vestiging naar keuze! Bekijk welke vestigingen bij jou in de buurt zijn:

Afspraak inplannen

Afspraak plannen

Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden