Behandelingen

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie focust zicht op het behandelen en voorkomen van sportblessures. Wil je snel en deskundig geholpen worden door echte specialistische (sport)fysiotherapeuten? Dan ben je bij GoFysio aan het juiste adres.

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie verhelpt en voorkomt klachten die veroorzaakt zijn door het sporten. Klachten die veel voorkomen zijn sportblessures als gescheurde enkelbanden, hamstringklachten, een tennis elleboog en een verzwikte enkel. Een snelle, efficiënte aanpak bij sportblessures is belangrijk om zo snel mogelijk weer te kunnen sporten. Nadat er uitgebreid onderzoek is gedaan naar jouw klacht, starten we een behandelprocedure. Iedere sportblessure vraagt om een specifieke behandeling en daarom is het behandelplan op maat gemaakt.

Gespecialiseerde sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie bij verschillende blessures

Fysiotherapie voor sportblessures zorgt ervoor dat jij snel terug kunt keren in je sport en dat toekomstige blessures voorkomen worden. Elke sport kent zijn eigen kenmerkende blessures waarbij een specifieke behandeling en revalidatie noodzakelijk zijn. Onze sportfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in een bepaalde sport. Op deze manier kunnen wij jou de allerbeste zorg bieden.

Bijvoorbeeld voor de volgende blessure typen per sport:

Voetballen
Hardlopen
Wielrennen

Aanvullend onderzoek bij sportblessures

Voor een snelle diagnose beschikt GoFysio onder andere over echografie. Hiermee kan het letsel snel in kaart worden gebracht. Een duidelijke diagnose en prognose voor herstel zijn belangrijk voor efficiënte zorg. Indien nodig wordt er ook overlegd met een van onze aangesloten orthopeden of sportartsen om zo snel mogelijk aanvullend onderzoek mogelijk te maken.

Teamwerk voor de beste sportfysiotherapie

Soms is het nodig een blessure vanuit verschillende invalshoeken te benaderen

Het kan voorkomen dat verschillende therapeuten met ieder zijn eigen specialiteit betrokken worden bij jouw behandeling. Neem bijvoorbeeld een chronische knieblessure bij een voetballer. Een verkeerde looptechniek kan de blessureklachten in standhouden. Daarom zal een looptrainer ingezet worden bij het behandeltraject. Dit teamwerk zorgt ervoor dat iedereen de best mogelijke therapie krijgt. Ook kunnen wij de fysiotherapie voor sportblessures combineren met andere behandelingen voor optimaal herstel. Onder andere Dry NeedlingMedical Taping en ShockWave Therapie kunnen ondersteuning bieden bij het herstel van een sportblessure.

Wil je ook snel een vakkundige behandeling en revalidatie bij je sportblessure?

Neem een kijkje op de pagina met klachten voor meer informatie over de sportblessure waar je last van hebt maak direct een afspraak voor een eerste kennismaking bij een vestiging in jouw buurt. Of dit nu bij Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Nieuwegein of Utrecht is, bel of stuur een WhatsApp naar: 085 – 06 56 333 of stuur een mail naar: info@gofysio.nl.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Sportfysiotherapie locaties

Bij deze GoFysio vestigingen kun je terecht voor sportfysiotherapie:

Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.