Behandelingen

Dry Needling

Snelle effectieve behandeling door Dry Needling

Bij Dry Needling worden pijnlijke verhardingen in spieren behandeld. Deze verhardingen worden (myofasciale) triggerpoints genoemd en kunnen soms forse en langdurige klachten geven. Triggerpoints kunnen overal in het lichaam voorkomen.

Snel resultaat in 1 of 2 behandelingen

Veel klachten waarbij voorheen een langdurige en intensieve fysiotherapeutische behandeling nodig was, kan nu met Dry Needling sneller en beter behandeld worden. Dry Needling geeft al binnen 1 of 2 behandeling pijnvermindering en verbetering van de beweeglijkheid. Dry Needling wordt niet vaker dan 1 keer per week gedaan. Dry Needling is geen behandeling op zich, maar maakt onderdeel uit van de totale fysiotherapeutische behandeling vaak in combinatie met manuele therapie en/of oefentherapie.

Hoe werkt Dry Needling?

Dry Needling is een effectieve en wetenschappelijk onderbouwde techniek om deze triggerpoints aan te pakken en de spier weer normaal te kunnen laten functioneren. Door middel van een heel dun steriel (massief) naaldje wordt de pijnlijke triggerpoint aangeprikt. Er wordt niets ingespoten, maar doordat de naald de triggerpoint stimuleert ontstaat er een snelle korte spiersamentrekking (twitch respons). Hierbij voel je een soort spierschokje. Dit wordt een aantal keren herhaald. Op deze wijze zal de spier zich ontspannen.

De Behandeling

De Dry Needling therapeuten van GoFysio hebben een speciale opleiding gevolgd. Het werken met Dry Needling dient op een professionele wijze te gebeuren. Zo wordt er altijd met handschoenen gewerkt en uiteraard onder volledig steriele omstandigheden. De patiënt dient altijd op de behandeltafel te liggen zodat hij/zij zich zo goed mogelijk kan ontspannen. Het aanprikken is pijnvrij, alleen de kortdurende twitch respons voelt aan als een schokje.

Na de behandeling is er vaak een gevoel van spierpijn aanwezig, dit kan maximaal 2 dagen duren.

Indicaties

Dry Needling kan in principe bij iedere indicatie toegepast worden waarbij spierspanning en triggerpoints voorkomen. Hierbij kun je denken aan nek/schouder klachten, hoofdpijn, rugklachten, heup/liesklachten, maar ook bij klachten van de kuit/achillespees of hielspoor. Dry needling wordt afgeraden in de eerste 26 weken van de zwangerschap, bij bloedziekte (hemofilie), lokale en systematische infecties, en aanwezigheid van HIV of het Hepatitis virus.

Snel een afspraak maken?

Als je aanhoudende pijnklachten hebt dan kan Dry Needling wellicht ook iets voor jou zijn. Bel voor een afspraak naar: 085-0656333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de fysiotherapeut bij je aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je het burgerservicenummer van je kind bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van fysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De fysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor zoals bekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Vragen? Of advies nodig?

Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij een vestiging naar keuze! Bekijk welke vestigingen bij jou in de buurt zijn:

Afspraak inplannen

Afspraak plannen

Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden