Informatiepagina’s

Hoe werkt het?

Fysiotherapie is een hele laagdrempelige en toegankelijke vorm van zorg. Iedereen kan er terecht voor de meest uiteenlopende klachten op het gebied van houding en beweging. Voor fysiotherapie is in de meeste gevallen geen verwijsbrief nodig van een arts of specialist. Alleen voor bijzondere zorg (na een operatie of bij ernstige chronische aandoeningen), is nog een verwijzing nodig. Overleg dit met je therapeut bij het eerste consult.

Fysiotherapie vindt in de meeste gevallen plaats op één van onze praktijklocaties. Daarnaast is het ook mogelijk dat wij bij jou aan huis komen. Bij de behandeling van baby’s komen we juist graag bij je thuis zodat we direct een indruk hebben van de thuissituatie (bijvoorbeeld de inrichting van de kinderkamer).

Een fysiotherapeutische behandeling duurt gemiddeld 30 minuten. Maar dat hoeft zeker niet altijd. Soms is 20 minuten al voldoende en in andere gevallen kan een sessie van een uur of langer nodig zijn. Alles is afhankelijk van de situatie en de soort therapie dat je krijgt.

Bij GoFysio realiseren we de hoogste kwaliteit zorg doordat therapeuten zich specialiseren in een bepaald indicatie gebied. Daarnaast werken therapeuten samen in een kenniscentrum (bijvoorbeeld op het gebied van rugklachten) om samen de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren.

Daarnaast kun je bij GoFysio terecht voor een breed scala aan beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

De Fysiotherapeut

Onze therapeuten zijn specialist binnen een bepaald indicatie gebied. Hierdoor bereiken wij de hoogste kwaliteit zorg. Daarnaast werken de therapeuten samen in verschillende Kenniscentra om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren.

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut.

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over zorgverzekeringen en fysiotherapie.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over bepaalde klachten of behandelingen van GoFysio? Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Bekijk hier of je vraag er tussen zit, of neem direct contact op.