Aandoeningen

Ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson wordt gekarakteriseerd door tremor (voortdurende schudbeweging), rigiditeit (stijfheid), bradykinesia (bevriezen en aarzelen van de beweging) en instabiliteit. Dit heeft effect op balans, mobiliteit en kwaliteit van leven bij mensen met de Ziekte van Parkinson.

Revalidatie vanaf het begin van de ziekte

In de vroege fase zul je mogelijk nog weinig beperkt worden, echter zijn de eerste tekenen van Parkinson soms al aanwezig. Denk hierbij aan een tremor, trillen, bij vermoeidheid of stress, stijfheid, bewegingstraagheid, dit kan zich later uiten in houdingsproblematiek. Om deze reden is het belangrijk om in de vroege fase de spierfunctie en de mobiliteit optimaal te houden. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat er met revalidatie trainingen veel winst te behalen is, zeker in de begin stadia van deze ziekte. Bij Gofysio kun je daarom onder begeleiding van een gespecialiseerde Fysiotherapeut leuke en uitdagende trainingen volgen aangepast op de behoefte en beperkingen van de patiënten.

Fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson

Naast de reguliere fysiotherapeutische behandelingen kun je bij GoFysio terecht voor een aantal heel specifieke behandelvormen en trainingen:

Training & Revalidatie programma’s
Boksen met Parkinson Effectieve training voor Lenigheid, Conditie, Balans en Coördinatie
Circuittraining bij Parkinson Groepstraining gericht op verbetering van Kracht, Lenigheid & Conditie
Loop & Balanstraining bij Parkinson Beter en Veiliger lopen op een speciaal voor Parkinson ontwikkelde loopband
Shockwave bij Spasticiteit Meest effectieve therapie bij Spasticiteit & Stijfheid
Boksen met Parkinson

Boksen is een tactische vechtsport waarbij inzicht, coördinatie van ogen, handen en voeten en lichamelijke conditie centraal staan. Daarnaast zijn kracht en snelheid belangrijke vaardigheden om te kunnen boksen. Boksen is daarom een uitstekende training voor lichaam en geest. Daarnaast vergroot  het gevoel van zelfvertrouwen. Bokstraining is een hoog intensieve trainingsvorm waarbij, zowel grond-motorische eigenschappen als vaardigheden worden getraind.

parkinson patiënten groepsles
Circuittraining met Parkinson

De circuittraining is een leuke en uitdagende training waarbij verschillende aspecten aangesproken worden. Denk hierbij aan kracht en coördinatie training maar ook houding corrigerende oefeningen en balans training. Naar aanleiding van de intake worden alle oefeningen op jouw niveau aangepast zodat je een goede training kan krijgen.

Loop, balans en transfer training

Ben je minder belastbaar en heb je veel klachten die van grote invloed zijn op alle daagse handelingen? Dan kun je bij Gofysio terecht voor specifieke loop training m.b.v. de C-Mill, balanstraining en transfertraining. Hierdoor zal het makkelijker zijn om langer zelfstandig te blijven en uw zelfredzaamheid op peil te houden.

Shockwave therapie bij spasticiteit

Uit recent onderzoek blijkt dat Shockwave Therapie effectief is bij Spasticiteit en Stijfheid. Direct na de therapie wordt door patiënten veel minder spanning en pijn ervaren. Dit effect houdt na 3-4 behandelingen wel zo’n 3 maanden aan.

Fysiotherapie behandeling aan huis

Is het niet mogelijk om naar de praktijk te komen dan is het mogelijk dat de Fysiotherapeut aan Huis komt. De kosten voor een aan huis behandeling worden gewoon door de verzekeraar vergoed. Een verwijzing van de huisarts of specialist is wel noodzakelijk.

Kosten en Vergoeding van Fysiotherapie bij Parkinson

In vrijwel alle gevallen is vergoeding vanuit de basisverzekering mogelijk. Hiervoor is dan een verwijzing van arts of specialist nodig. Bij chronische aandoeningen in het algemeen geldt dat de eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Tijdens het intakegesprek worden de mogelijkheden van vergoeding besproken.

Parkinsonnet en GoFysio

Onze therapeuten zijn speciaal opgeleid om u als patiënt met Parkinson zo goed mogelijk te begeleiden tijdens uw ziekte.
We vinden een netwerk met de juiste zorg en specialisme belangrijk, daarom zijn wij aangesloten bij het parkinson netwerk

Maak direct een Afspraak voor Behandeling of Revalidatie

Bel of stuur een Whatsapp naar: 085-0656333 of mail naar: info@gofysio.nl voor een vrijblijvend intakegesprek en behandelplan.

Parkinson trainings locaties

Bij deze GoFysio vestigingen kun je terecht voor training met Parkinson:

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.