Behandelingen

Rug & Fit

Effectieve training bij rugklachten

Een wetenschappelijke aanpak bij aanhoudende rugpijn

Rug & Fit is een hele specifieke behandeling voor mensen met aanhoudende rugpijn. Het programma is volledig gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Dit maakt het programma effectief en doeltreffend. Bij alle vormen van aanhoudende pijn aan de rug werkt het effectief, het is bijvoorbeeld effectiever dan massage, warmte, medicijnen of andere vormen van therapie. Wil jij af van sporten met lage rugpijn of van hardlopen met rugklachten? Dan is Rug & Fit wellicht iets voor jou.

Regelmatig geven de trainers van Rug & Fit informatiebijeenkomsten waarin alle aspecten van het rug trainingsprogramma worden uitgelegd. Hier wordt ook theoretische kennis gedeeld over rugpijn, het ontstaan van rugpijn (bijvoorbeeld rugpijn na hardlopen)  en over oplossingsstrategieën. Het is een hele informatieve bijeenkomst waarna je direct aan de slag kunt.

Het Rug & Fit programma

Het Rug & Fit programma richt zich op verschillende aspecten die rugpijn in stand houden, hierbij kun je denken aan het verbeteren van de houding, coördinatie en conditie van de rugspieren. Daarnaast zijn er psychologische en gedragsfactoren die aangepakt worden. Voorbeelden hiervan zijn “angst om te bewegen” of juist “pijncoping (hoe je omgaat met pijn)”. Het programma van Rug & Fit begint eerst met een uitgebreide intake.

Intake

Bij de intake worden de klachten en met name de hulpvraag in kaart gebracht. Wat zijn je beperkingen en welk doel wil je bereiken? Door middel van verschillende tests en metingen krijgen wij een beeld van het probleem en dus ook van de mogelijke oplossingen. Dit vormt de basis van het Rug & Fit programma.

Testen en meten

Vooraf, tijdens en na afloop van het Rug & Fit programma worden verschillende tests en metingen uitgevoerd. Dit geeft inzicht in de vorderingen. Voor je het weet kun je verantwoord sporten zonder erge rugklachten.

Individuele sessies

Zo nodig zullen de trainers individueel met je aan de slag gaan, dit kan een gesprek zijn, een korte behandeling of een 1:1 trainingsmoment met daarbij fysio oefeningen voor de rug.

Groepssessies

Voor een groot deel zal je zelf aan de slag gaan. Natuurlijk is er altijd begeleiding van de trainers, maar zonder zelfdiscipline zal het probleem niet over gaan. Veelvuldig train je dus in kleine groepjes onder intensieve begeleiding. Iedereen heeft een individueel afgestemd oefenprogramma.

Voor wie is Rug & Fit?

Rug & Fit is voor iedereen die langer dan 6 weken rugklachten heeft of 4 weken zonder duidelijke verbetering.

  • Steeds terugkomende rugpijn, ook wanneer je eerder behandeld bent
  • Langer dan 6 weken aanhoudende rugpijn
  • Rugpijn zonder duidelijke oorzaak
  • Uitstralende rugpijn
  • Zeurende, stekende of schietende rugpijn

Sporten met rugpijn – zo gaan we te werk

Je kunt kiezen voor een programma van 3 of 6 maanden, dit wordt tijdens de intake in overleg met de trainers bepaald en zal mede afhankelijk zijn van de uitkomsten van de tests en metingen.

3 keer per week ga je aan de slag met de verschillende vormen van (rug) training, behandeling en informatie. Deze momenten zijn op vaste tijden en er zijn meerdere momenten en tijden per week beschikbaar.

De trainers zijn échte rug specialisten

De behandeling en trainingen worden verzorgd en begeleidt door echte rug specialisten. De trainers hebben jarenlange ervaring met het behandelen van rugpijn en ook diverse specialisaties en opleidingen gevolgd. Met onze trainers bent u verzekerd van de meest optimale begeleiding.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Rien van der Dussen GoFysio Nieuwegein

Drs. Rien van der Dussen

Rien behandelt al meer dan 20 jaar cliënten met rugklachten. Rien is sport- en manueeltherapeut maar studeerde ook bewegingswetenschappen aan de VU in Amsterdam. Daarnaast volgde hij verschillende opleidingen gericht op rugklachten, zoals o.a.: graded activity, actieve revalidatie van de wervelkolom, pijneducatie in de fysiotherapie, Musculoskeletale pijn, een neurowetenschappelijke blik op aspecifieke rugpijn, sensomotorische controle van de lage rug.

GoFysio Nieuwegein

Dimas Haring

Dimas is een fysiotherapeut met een sportieve instelling, die voornamelijk in de oefenzaal te vinden is. Hij is gespecialiseerd in actieve behandeling van de rugklachten. Momenteel volgt hij een cursus diagnostiek en behandeling van diverse rugklachten. Daarnaast is hij ook geschoold in dry needling, wat heel effectief kan zijn in combinatie met actieve therapie.

Meer over Dimas

Hoe intensief moet je trainen?

Oefentherapie is effectiever wanneer het intensief genoeg is. Er is een duidelijke “Dosis-respons relatie”. Laag-intensief oefenen heeft effect, Maar… hoog intensief oefenen is effectiever! Daarnaast is frequenter oefenen per week effectiever dan een keer per week!

  • hoog intensief oefenen is effectiever!
  • Frequenter oefenen per week is effectiever!

Goal-Setting

Bij het oefenen is het van belang dat je je richt op je specifieke en persoonlijke doel, je goal-setting! Bijvoorbeeld wat je graag weer zou willen kunnen! Wat betekent dit voor jou en hoe ga je dat bereiken. Richt je op de lange termijn. Het afspreken van doelen moet op een SMART wijze gebeuren. SMART staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden. Het formuleren van SMART doelen en hierop evalueren zal tot een beter resultaat leiden. Tijdens het Rug & Fit programma gebruiken we de Patient Specifieke Klachten vragenlijst hiervoor. Hierin benoem je 1 of 2 hoofddoelen wat de leidraad vormt voor je goalsetting tijdens dit programma.

Educatie

Een van de belangrijkste factoren voor het succesvol doorlopen van het programma Rug & Fit is dat je als patiënt inzicht en controle krijgt over pijn en de onderliggende mechanismen. Daarom houden we regelmatig informatiebijeenkomsten over rugpijn, het is van belang dat je deze informatiebijeenkomsten een keer volgt tijdens het programma. Daarnaast zal de rug-fysiotherapeut wekelijks aandacht geven aan educatie. Er wordt onder andere ingegaan op de anatomie, houding en beweging, spanning en stress, pijnprincipes en gedrag. Uiteraard is er iedere training ruimte voor vragen.

Achtergrondinformatie rugpijn

Wil je meer weten over het ontstaan van rugpijn en pijndemping door beweging? Lees alle achtergrondinformatie over rugpijn.

Informatiebijeenkomst rugpijn

De trainers van Rug & Fit organiseren frequent informatiebijeenkomsten waarin alle aspecten van het rug trainingsprogramma uitgelegd worden. Tijdens deze bijeenkomsten wordt theoretische kennis gedeeld over rugpijn, de oorzaken ervan (bijvoorbeeld rugpijn na het hardlopen) en oplossingsstrategieën. De bijeenkomst is zeer informatief en stelt je in staat om direct aan de slag te gaan.

Gratis informatiebijeenkomst

Kom jij ook?

Binnenkort een gratis Rug & Fit informatiebijeenkomst!

Datum: binnenkort verschijnt er een nieuwe datum!
Tijd: 19.00 – 20.00
Plaats: Archimedesbaan 2 – Nieuwegein

Kosten rug training

Vergoeding door verzekeraars

Heb je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie dan kunnen de kosten van de rug training geheel of deels vergoed worden.

VGZ: er is een speciale regeling voor mensen die een aanvullende verzekering hebben bij VGZ, vraag je trainer naar de mogelijkheden.

Zilveren Kruis / Achmea: er is een speciale regeling voor mensen die een aanvullende verzekering hebben bij Zilveren Kruis / Achmea, vraag je trainer naar de mogelijkheden.

Menzis: er is een speciale regeling voor mensen die een aanvullende verzekering hebben bij Menzis, vraag je trainer naar de mogelijkheden.

Ben je niet verzekerd voor fysiotherapie? ook een abonnement voor rug en fit is mogelijk.

Meld je aan voor Rug&Fit en kom van je rugklachten af

Wil jij af van je vervelende rugklachten? Meld je dan direct aan voor het programma en schrijf jezelf in voor een intake. Mocht je geïnteresseerd zijn in meer informatie over Rug & Fit, neem dan gerust contact met ons op! Bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Rug en Fit locaties

Bij deze GoFysio vestigingen kun je terecht voor Rug en Fit training:

Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.