Behandelingen

Energy Control Therapie

Een wetenschappelijke methode, waarbij het lichaam door afwisseling van inspanning en ontspanning in balans wordt gebracht

Energy Control Therapie bestaat uit speciale conditietraining (balanstraining) in combinatie met specifieke ademhalingstechnieken. Tijdens de therapie wordt met een persoonlijke App je voortgang continue in de gaten gehouden. Na het volgen van Energy Control Therapie is je lichaam beter in balans, dat wil zeggen: minder vermoeid, minder behoefte aan suiker, minder honger, een betere conditie en een verbeterde vetverbranding.

Voor wie is Energy Control Therapie

Energy Control brengt je terug in balans

Energy Control Therapie is effectief bij (chronische) vermoeidheid,  stressgerelateerde klachten en langdurige klachten aan het bewegingsapparaat. Denk hierbij o.a. aan burn-out, ME, fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). Deze aandoeningen hebben een aspect gemeen: in 90% van de gevallen is er sprake van een te hoge ventilatie (ademhaling). Deze verhoogde ademhaling komt het snelst in balans wanneer cardiovasculaire training gecombineerd wordt met speciale ademhalingstechnieken.

Verbrand meer vetten door een betere ademhaling

Een van de facetten van Energy Control Therapie is de ademhaling, ademhaling heeft veel invloed op de verbranding. Een hoge ventilatie (hyperventilatie) geeft een stress prikkel en stimuleert zodoende de verbranding van suikers. Een lage ventilatie stimuleert daarentegen de verbranding van vetten. Door de juiste ademhaling blijft de suikerspiegel stabieler en krijg je meer energie.

50/50 training geeft je meer energie

Continue monitoren van de intensiteit van de training

50/50 training, oftewel ‘Balans’ training is van essentieel belang bij de Energy Control Therapie: Sporten waarbij je 50% vetten en 50% suikers verbrandt. Uit onderzoek blijkt dat bij deze intensiteit er direct een positieve verandering plaats vindt in je lichaam. De oorzaak hiervoor is een optimale CO2 bloedspiegel. Zowel tijdens als na de training voel je je direct een stuk fitter.

Inzicht in eigen herstelvermogen

Elke dag inzicht kunnen hebben in jouw vermogen tot herstel op basis van ons meetsysteem

Door gebruik te maken van een speciale App kun je zelf dagelijks oefenen, daarnaast krijg je direct feedback over je herstelsysteem. Als een spiegel zie je wat jouw lichaam je wilt vertellen.

Bewezen effectief

Van alle mensen die het programma hebben gevolgd is 80% na 12 weken weer volledig aan het werk, 95% voelt zich vitaler en fitter en 99% heeft een betere conditie. De tevredenheidsscore van het programma is beoordeeld met een 8.9.

Voor wie is Energy Control Therapie?

Energy Control Therapie wordt onder andere ingezet bij mensen met ‘chronische’ vermoeidheid, hyperventilatie, Burn-out, Stress, Diabetes II, herstel na Kanker en Fibromyalgie. Of gewoon voor mensen die fitter willen worden.

Kosten en aanmelding

Energy Control Therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het valt onder fysiotherapie. Ben je niet verzekerd? kijk dan in de tarievenlijst (clinics).

De therapie wordt gegeven in Utrecht, Leidsche Rijn, Terwijde, Nieuwegein, Maarssen, Alphen a/d Rijn, en Amsterdam. Wil je je aanmelden of meer informatie, bel of Whatsapp naar: 085-06 56 333 of mail dan naar info@gofysio.nl

Gratis informatie-bijeenkomst

Regelmatig geven wij gratis informatie bijeenkomsten over dit programma.
De volgende presentatie staat gepland op:

Wordt binnenkort weer gepland! Hou de website in de gaten of stuur alvast een mail! 

De lezingen duren ongeveer 45 minuten.
Wil je deze gratis lezing bijwonen? Stuur ons een e-mail: info@gofysio.nl of bel naar 085 – 0656333.

Vragen? Of advies nodig?

Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij een vestiging naar keuze! Bekijk welke vestigingen bij jou in de buurt zijn:

Afspraak inplannen

Afspraak plannen

Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden