Aandoeningen

Rugpijn

GoFysio, voor een effectieve aanpak bij rugpijn

Bij GoFysio krijg je de best mogelijke behandeling op het gebied van rugpijn. Zowel bij kortdurende (acute-) als aanhoudende (chronische-) rugpijn ben je bij GoFysio aan het juiste adres. Wij hanteren hiervoor verschillende behandelmethoden zoals manuele therapie, Dry Needling, Massage en of oefentherapie.

Rugpijn

Jaarlijks krijgt ongeveer 20% van de bevolking te maken met rugklachten, dit kan zeer uiteenlopende oorzaken hebben zoals een verkeerde beweging, zwaar tillen, in of uit de auto stappen, enz. Daarnaast kan rugpijn er voor zorgen dat je veel pijn hebt en dat je misschien even niet kan werken of sporten. Dit kan zeer vervelend zijn, maar met de juiste behandeling, oefeningen en adviezen helpen wij je snel weer op de been. Lees meer over rugpijn.

Het rugteam van GoFysio

Het rugteam bestaat uit fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in- en daarnaast veel ervaring hebben met het behandelen van mensen met rugpijn. Zij werken met elkaar samen zodat ze de best mogelijke behandeling kunnen geven bij rugpijn. Ook zorgen we voor de preventie van rugklachten door verschillende trainingen en voorlichtingsprogramma’s. De rug- therapeuten zijn specialist geworden door onder andere hun samenwerking, ervaring, scholing en het behandelen van zeer veel mensen met rugpijn. Jaarlijks worden bij GoFysio meer dan 5000 mensen met rugpijn behandeld!

Rug & Fit
Fysio bij rugklachten

Fysiotherapie bij rugpijn

De juiste aanpak bij rugpijn is onder andere zo snel mogelijk te zorgen voor voldoende mobiliteit. Dit heeft als doel om te voorkomen dat een wervelkolom die niet ‘goed’ beweegt snel verstijft door pijn en verhoogde spierspanning. Dit is vaak heel herkenbaar omdat mensen met rugpijn als een ‘blok’ bewegen. Door de juiste oefeningen te doen is het mogelijk de rug snel te mobiliseren met als gevolg dat de pijn binnen 1 tot 3 dagen duidelijk zal verminderen.

Trainen bij rugpijn

Een wetenschappelijke aanpak bij aanhoudende rugpijn

GoFysio heeft een speciaal programma ontwikkeld voor aanhoudende rugklachten, wat bovendien volledig gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek. Dit is een programma van 12 tot 18 weken dat zich richt op rugklachten die langer aanhouden dan 4 weken. Ten eerste ga je hierbij 3 keer per week oefeningen doen die gericht zijn op het versterken en soepeler maken van de rug. Ten tweede versterk je niet alleen je rug, maar je leert ook beter omgaan met rugklachten. Bovendien leer je beter bewegen en krijg je inzicht in alle factoren die van invloed zijn op je rugpijn. Lees meer over Rug & Fit.

Manuele therapie bij rugpijn

In sommige gevallen kan manuele therapie effectief zijn wanneer je last hebt van de rug. Een manueel therapeut heeft hiervoor speciale training gevolgd en is daarom in staat om snel de beweeglijkheid en spanning van de rug te verminderen. Als gevolg hiervan zal de rugpijn meestal direct verminderen. Ook kan de manueel therapeut ondersteunende therapie geven wanneer je het programma ‘Rug & Fit’ volgt. Lees meer over Manuele Therapie.

Dry Needling bij rugpijn

Rugklachten gaat vaak gepaard met verhoogde spierspanning. Niet alleen in de rug maar ook de billen of heupen kunnen zeer gespannen zijn. Wanneer deze gespannen spieren Triggerpoints (spierknopen) bevatten kan Dry Needling snel verlichting geven. Met Dry Needling wordt met een heel dun naaldje de Triggerpont losgemaakt. Meestal zijn maximaal 2 a 3 behandelingen nodig om de spieren weer volledig ontspannen te krijgen. Lees meer over Dry Needling.

Bekkenfysiotherapie bij rugpijn

De bekkenbodemspieren ondersteunen de organen in je buik. Bovendien kunnen problemen van de bekkenbodem uitstralende pijn geven in o.a. de lage rug. Dus zeker wanneer rugpijn gepaard gaat met functieproblemen tijdens plassen, poepen en vrijen kan de bekkenfysiotherapeut helpen. Lees meer over bekkenfysiotherapie. 

Indicaties (specifieke behandeling bij rugpijn)

Revalidatie bij een rug hernia

Training en behandeling bij stenose klachten

Fysiotherapie bij artrose van de rug

Begeleiding bij chronische (aanhoudende) rugpijn

Afspraak maken

Wil je een behandeling voor rugpijn? neem dan contact op via (telefoon of whatsapp): 085-06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Fysio- of Manuele therapie behandelingen worden gegeven op al onze locaties. Dat betekent dat je zowel terecht kunt in Terwijde (Leidsche Rijn), Vleuten, De Meern, Nieuwegein, Amsterdam en Alphen aan den Rijn.

training bij rugpijn
revalidatie bij rugpijn
begeleiding bij rugpijn
Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.