Aandoeningen

Rugpijn

GoFysio gaat verder dan alleen de behandeling van rugpijn of bekkenpijn

Bij GoFysio werkt een speciaal team van rug fysiotherapeuten samen om jou de best mogelijke behandeling te bieden op het gebied Rug en Bekkenpijn, daarnaast zorgen we voor de preventie van rugpijn en door gerichte training een sterke rug.

Onderzoek & behandeling bij Rugklachten

Effectievere behandeling door Uitgebreide Analyse van de rug

Door middel van een Integraal Rug Onderzoek inventariseren we alle facetten van de lage rug zodat duidelijk is waar de rugpijn vandaan komt. Hierbij kun je denken aan kracht, mobiliteit, stabiliteit, uithoudingsvermogen, en spierspanning. Door middel van speciale tests worden de ‘verbeterpunten’ opgespoord en duidelijk in kaart gebracht. Deze ‘verbeterpunten’ vormen de basis voor een zeer effectieve behandeling van de rugpijn.

BackRehab Therapie

de meest Effectieve therapie bij Rugklachten

Bij het ‘GoFysio Back Rehab’ programma wordt de behandeling van rugpijn en rugklachten gecombineerd met Speciale Back Rehab Training. Uitstekend gebalanceerde training bij rugpijn en beperkingen. Deze training doorloopt verschillende fases waarbij zowel mobiliteit, stabiliteit, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen van de rugspieren uitgebreid aan bod komen. Deze training wordt begeleidt door Back Rehab Specialisten, dit zijn speciaal hiervoor opgeleide rug-therapeuten. Zo ben je bij GoFysio gegarandeerd van de beste behandeling bij rugpijn.

Behandeling & Revalidatie bij Hernia en Stenose (zenuwinklemming)

Hernia (HNP) of Stenose klachten vereisen Specialistische Begeleiding

Regelmatig komen langdurige rugklachten voort uit aandoeningen vanuit de wervelkolom. De meest voorkomende aandoeningen zijn Hernia klachten of Stenose. Een hernia wordt steeds minder operatief behandeld omdat de prognose na een trainingsperiode beter is, zeker op de lange termijn. Een Hernia en Stenose hebben beide hun karakteristieke symptomen en vereisen een specialistische aanpak. De therapeuten van GoFysio zijn specialist op het gebied van behandeling en revalidatie bij Hernia- en Stenose klachten.

Chronische Rugpijn

De meeste Chronische Rugklachten komen voort uit Spanningsklachten en het Omgaan met de pijn

Rugpijn is enorm vervelend, het beperkt je in grote mate bij alle bewegingen die je maakt. Gelukkig zijn de meeste klachten goedaardig en zijn er geen onderliggende afwijkingen aanwezig. Toch blijven de rugklachten in deze situatie soms langdurig aanwezig. Uit onderzoek blijkt dat de manier waarop je met rugklachten omgaat hier enorm veel invloed op heeft. Speciale Chronische Pijn therapeuten van GoFysio kunnen je hierbij enorm helpen. Je krijgt weer vertrouwen in je rug.

Revalidatie van de Wervelkolom na een operatie

Ben je geopereerd aan je rug? Bij GoFysio ben je in goede handen

Er bestaan vele verschillende operatie technieken bij de lage rug. Van een operatie bij een Hernia of Stenose (zenuw inklemming) tot het uitvoeren van een Spondylodese (vastzetten van de rug). Na iedere operatie zal geleidelijk de belasting moeten worden opgebouwd. De verschillende operaties vereisen een totaal verschillende opbouw. Ervaring bij het revalidatie proces is echt essentieel voor een goede prognose. Bij GoFysio hebben we al meer dan 12 jaar ervaring bij revalidatietrajecten na een operatie.

Rugklachten & Bekkenfysiotherapie

Rug en bekkenklachten zijn aan elkaar gerelateerd

Bij rugklachten is een optimale bekkenfunctie essentieel voor een goed herstel. Disfunctie van het bekken en bekkenbodem kan rugklachten in de hand houden. Samenwerking tussen Bekken, Sport en Manueel therapeut is dan ook erg belangrijk.

Fit Rondom de Bevalling

Fit blijven tijdens en na de zwangerschap

Als je op een verantwoorde manier in beweging blijft tijdens de zwangerschap kun je veel rug- en bekkenklachten voorkomen. Ook het herstel na de bevalling verloopt sneller als je fit blijft tijdens de zwangerschap. Bij GoFysio kun je zwanger & Fit volgen vanaf de 12e week van de zwangerschap.

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de fysiotherapeut bij je aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je het burgerservicenummer van je kind bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van fysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De fysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor zoals bekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Vragen? Of advies nodig?

Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij een vestiging naar keuze! Bekijk welke vestigingen bij jou in de buurt zijn:

Afspraak inplannen

Afspraak plannen

Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden