Louise van der Wijde GoFysio Utrecht (Terwijde)

Louise van der
Weide-Ruitenbach

Manueel Therapeut

Kaakfysiotherapeut

Locatiemanager Terwijde

Gofysio Teamlid

Louise van der Weide-Ruitenbach

Ik ben in 1997 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Utrecht.

Na een korte buitenlandse ervaring ben ik sinds 1998 werkzaam in diverse praktijken rondom Utrecht geweest. In 2006 ben ik afgestudeerd Manueeltherapeut en bijna ook afgestudeerd als manueeltherapeut Master of Science.

Ik ben vanaf dat GoFysio is opgericht werkzaam hier. In deze tijd heb ik mij  met name gespecialiseerd in het hoofd, hals gebied en sinds 2010 ook gespecialiseerd in de kaak. Hiervoor heeft ik de CRAFTA opleiding voor kaakfysiotherapie gedaan.

Binnen in GoFysio,  werk ik  nauw samen met de bekken-, kinder- en sportfysiotherapeuten om zo tot een optimaal herstel te komen.

Specialisaties

  • Dry Needling
  • Manueel Therapeut (SOMT)
  • Kaakfysiotherapeut (Crafta)
  • Mc Kenzie therapie bij rug- en nekklachten
  • Nek-, schouder- en armklachten met de Stenvers methode
  • Muscle Balance
  • Bedrijfshulpverlener

 

Visie op het houding-  en bewegingsapparaat

“ Fysieke klachten die ontstaan kent meerdere factoren. Niet alleen een verkeerde zit houding of een overbelasting tijdens het tuinieren zijn kan een oorzaak klachten. Ook onderliggende zaken als stress, te weinig bewegen of een aanwezige ziekte kunnen dit beïnvloeden. Mijn rol als manueeltherapeut is niet alleen de fysieke blokkades op te heffen, maar ook de mens weer in beweging te krijgen in het ruimste zin van het woord. Ik ben van mening dat je niet de klacht moet aanpakken, maar de mens met de klacht moet helpen. Dit lukt in mijn optiek alleen als je de persoon ook daadwerkelijk ziet!

Locatie: Terwijde