Behandelingen

Manuele therapie

Manuele therapie is bij uitstek de deskundige op het gebied van de wervelkolom

Met manuele therapie is er direct minder pijn en een betere beweeglijkheid. Dit komt door de speciale vaardigheden van de manueel therapeut, die hiermee op een snelle en efficiënte wijze extra bewegingsvrijheid in de wervelkolom kan creëren. Deze “manipulaties” wordt ook wel “kraken” genoemd. Dit krakende geluid wordt veroorzaakt doordat het gewricht met een snelle beweging los wordt gemaakt. Hierbij ontstaat onderdruk in het gewricht (vacuüm) waarbij belletjes gas vrijkomen vanuit het gewrichtsvocht. Het verplaatsen van dit gasbelletje zorgt voor een hoorbare ‘knak’.

Hoe werkt Manuele Therapie

De effecten van manuele therapie zijn direct merkbaar

De effecten van manuele therapie veroorzaakt op het rekken van het gewrichtskapsel en andere structuren rondom het gewricht. Het doel van dit ‘kraken’ is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en bewegingen. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

manuele therapie

Manuele therapie bij rugklachten

Korte en lange termijn effecten combineren voor een snel en blijvend resultaat

Naast het ‘kraken’ van de gewrichten geeft de manueel therapeut ook aandacht aan andere factoren die de rugklachten veroorzaken of in stand houden. Hierbij kun je denken aan spierspanning en spierzwakte maar ook voorlichting over hoe je omgaat met rugklachten. Daarnaast werkt de manueel therapeut ook samen met andere therapeuten, op die manier realiseren wij optimaal resultaat op korte en lange termijn.

Manuele therapie bij nekklachten

Nek of hoofdpijnklachten kunnen effectief behandeld worden door de manueel therapeut. Hierbij wordt door een combinatie van mobilisaties en gerichte oefeningen de balans van de nek en schouders snel weer hersteld. De therapie richt hierbij ook op de houding, spanning en verschillende omgevingsfactoren die van invloed kunnen zijn op de nekpijn.

Overige indicaties

Manuele therapie kan ingezet worden bij allerlei lichamelijke klachten, maar is bij uitstek de specialist bij rugpijn, nek en hoofdpijn of kaakklachten. Maar ook bij pijn in de schouder of heupklachten is behandeling door een manueel therapeut effectief. Vaak wordt manuele therapie gecombineerd met oefentherapie, Dry Needling of Medical taping.

Afspraak maken voor manuele therapie?

Binnen 24 uur kun je bij ons terecht voor een behandeling Manuele Therapie. Bel of WhatsApp: 085 – 06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Vragen? Of advies nodig?

Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij een vestiging naar keuze! Bekijk welke vestigingen bij jou in de buurt zijn:

Afspraak inplannen

Afspraak plannen

Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden