Behandelingen

Manuele therapie

Manuele therapie is bij uitstek de deskundige op het gebied van de wervelkolom

Met manuele therapie is er direct minder pijn en een betere beweeglijkheid. Dit komt door de speciale vaardigheden van de manueel therapeut, die hiermee op een snelle en efficiënte wijze extra bewegingsvrijheid in de wervelkolom kan creëren. Deze “manipulaties” wordt ook wel “kraken” genoemd. Dit krakende geluid wordt veroorzaakt doordat het gewricht met een snelle beweging los wordt gemaakt. Hierbij ontstaat onderdruk in het gewricht (vacuüm) waarbij belletjes gas vrijkomen vanuit het gewrichtsvocht. Het verplaatsen van dit gasbelletje zorgt voor een hoorbare ‘knak’.

Hoe werkt Manuele Therapie

De effecten van manuele therapie zijn direct merkbaar

De effecten van manuele therapie veroorzaakt op het rekken van het gewrichtskapsel en andere structuren rondom het gewricht. Het doel van dit ‘kraken’ is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en bewegingen. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

manuele therapie

Manuele therapie bij rugklachten

Korte en lange termijn effecten combineren voor een snel en blijvend resultaat

Naast het ‘kraken’ van de gewrichten geeft de manueel therapeut ook aandacht aan andere factoren die de rugklachten veroorzaken of in stand houden. Hierbij kun je denken aan spierspanning en spierzwakte maar ook voorlichting over hoe je omgaat met rugklachten. Daarnaast werkt de manueel therapeut ook samen met andere therapeuten, op die manier realiseren wij optimaal resultaat op korte en lange termijn.

Manuele therapie bij nekklachten

Nek of hoofdpijnklachten kunnen effectief behandeld worden door de manueel therapeut. Hierbij wordt door een combinatie van mobilisaties en gerichte oefeningen de balans van de nek en schouders snel weer hersteld. De therapie richt hierbij ook op de houding, spanning en verschillende omgevingsfactoren die van invloed kunnen zijn op de nekpijn.

Overige indicaties

Manuele therapie kan ingezet worden bij allerlei lichamelijke klachten, maar is bij uitstek de specialist bij rugpijn, nek en hoofdpijn of kaakklachten. Maar ook bij pijn in de schouder of heupklachten is behandeling door een manueel therapeut effectief. Vaak wordt manuele therapie gecombineerd met oefentherapie, Dry Needling of Medical taping.

Afspraak maken voor manuele therapie?

Binnen 24 uur kun je bij ons terecht voor een behandeling Manuele Therapie. Je bent welkom op onze locaties in Utrecht (Leidsche Rijn en Terwijde) en Nieuwegein en Veldhuizen ( meern) . Bel of WhatsApp: 085 – 06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl. Ook kun je een afspraak maken via onderstaande button.

Manuele fysiotherapie locaties

Bij deze GoFysio vestigingen kun je terecht voor manuele fysiotherapie:

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Onze manueel therapeuten:
fysiotherapie Leidsche Rijn

Tjeerd Kaarsmaker

Mark Vonk GoFysio Utrecht (Terwijde)

Mark Vonk

Louise van der Wijde GoFysio Utrecht (Terwijde)

Louise van der Wijde

Niels Kramer GoFysio Utrecht (Terwijde)

Niels Kramer

Rien van der Dussen GoFysio Nieuwegein

Rien van Der Dussen

Oscar van Wezel

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.

Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.