Behandelingen

Manuele therapie

De manueel therapeut is bij uitstek de deskundige op het gebied van de wervelkolom

Door speciale vaardigheden kan de manueel therapeut op een snelle en efficiënte wijze extra bewegingsvrijheid in de wervelkolom creëren. Hierdoor is er direct minder pijn en een betere beweeglijkheid. Deze “manipulaties” wordt ook wel “kraken” genoemd. Dit krakende geluid wordt veroorzaakt doordat het gewricht met een snelle beweging los wordt gemaakt. Hierbij ontstaat onderdruk in het gewricht (vacuüm) waarbij belletjes gas vrijkomen vanuit het gewrichtsvocht. Het verplaatsen van dit gasbelletje zorgt voor een hoorbare ‘knak’.

Hoe werkt Manuele Therapie

De effecten van manuele therapie zijn direct merkbaar

De effecten van manuele therapie wordt veroorzaakt op het rekken van het gewrichtskapsel en andere structuren rondom het gewricht. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en bewegingen. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Samenwerking

Korte en lange termijn effecten combineren voor een snel en blijvend resultaat

Naast de manuele therapie behandeling wordt ook aandacht gegeven aan andere factoren die de klacht veroorzaken of in stand houden. Hierbij kun je denken aan spierzwakte of het verkeerd aansturen van spieren, verkeerde houding, bewegingsarmoede of eenzijdig bewegen en spierspanning. De manueel therapeut bij GoFysio werkt daarom intensief samen met andere disciplines. Op die manier realiseren wij optimaal resultaat op korte en lange termijn.

Indicaties

Manuele therapie kan ingezet worden bij alle lichamelijke klachten. Maar de Manueel Therapeut is bij uitstek de specialist bij rugpijn, nek en hoofdpijn, kaakklachten, maar ook bij pijn in de schouder of heupklachten. Vaak wordt manuele therapie gecombineerd met Dry Needling of Medical taping.

Afspraak maken?

Binnen 24 uur kun je bij ons terecht voor behandeling Manuele Therapie. Bel of WhatsApp: 085 – 06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de fysiotherapeut bij je aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je het burgerservicenummer van je kind bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van fysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De fysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor zoals bekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Vragen? Of advies nodig?

Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij een vestiging naar keuze! Bekijk welke vestigingen bij jou in de buurt zijn:

Afspraak inplannen

Afspraak plannen

Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden