Aandoeningen

Revalidatie na Kanker

Door de ziekte en de behandelingen zijn de spieren en het bot afgenomen en is de conditie minder geworden. Revalidatie kan helpen bij herstel hiervan. Fitnessoefeningen, kracht en conditie training, individueel of in kleine groepjes zijn onderdeel van het programma. Men oefent op het eigen niveau, onder begeleiding van een deskundige fysiotherapeut.

Mensen met kanker die het revalidatieprogramma hebben gevolgd, geven aan dat de vermoeidheid verminderd is en hun kwaliteit van leven en dagelijks functioneren beter is geworden. De lichamelijke conditie neemt toe en het emotioneel evenwicht en de kwaliteit van leven verbeteren. De mate van herstel hangt uiteraard af van de persoonlijke situatie.

Kracht en Conditietraining bij Kanker

Bewegen blijkt een positieve uitwerking te hebben. Zowel na de behandeling, maar ook tijdens de behandeling van Kanker. Lichamelijke training helpt beter om te gaan met de ziekte en verbetert de kwaliteit van leven. Het beste effect wordt bereikt bij een mix van aerobe (conditie training) en krachtoefening.

Vermoeidheid bij Kanker

Omdat vermoeidheidsklachten na kanker veelvuldig voorkomt, vereist dit nauwkeurige afstemming van de therapie. Energy Control Therapie kan in dat geval onderdeel uitmaken van de revalidatie. Het richt zich op de juiste afstemming van conditie, kracht & ademhaling. Hierdoor neemt de conditie toe en voel je je veel minder moe.

Aanvullende behandelingen bij Kanker

Wanneer nodig kan aanvullende therapie worden gegeven, hierbij kun je denken aan (lymfe-) massage of Oedeem Therapie; Mobilisaties; Zwachtelen; Tapen; enz. Dit zal ondersteunend zijn aan de revalidatie waardoor het allemaal wat makkelijker verloopt.

Maak direct een afspraak

Wil je een afspraak maken voor revalidatie of behandeling? Bel: 085-0656333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.