Ook gespecialiseerd in

Kinderfysiotherapie

Wanneer u op zoek bent naar een kinderfysiotherapeut in Utrecht, Leidsche Rijn, Terwijde, De Meern, Veldhuizen of Nieuwegein dan kunt u bij GoFysio terecht. Bij GoFysio bent u verzekerd van de beste zorg voor uw kind. Alle leeftijdscategorieën zijn welkom: van baby’s tot schoolgaande kinderen. Kinderen worden voornamelijk in onze praktijklocaties behandeld, maar dit kan ook op school. Baby’s worden zoveel mogelijk thuis behandeld.

Behandeling van kinderen tot 18 jaar wordt altijd vergoed vanuit de basisverzekering. Een verwijzing is niet noodzakelijk, uw kind kan direct bij ons terecht.

GoFysio kinder fysiotherapie

Kinderfysiotherapie
voor baby’s

Peuter

Kinderfysiotherapie
voor peuters

Kinderfysiotherapie voor basis- en
middelbare scholieren

Kinderfysiotherapie voor baby’s

Baby’s maken een grote ontwikkeling door in de eerste twee jaar. Dit gebeurt zowel in groei als motoriek. In deze fase kunnen er tekenen zijn die duiden op een motorisch probleem. Denk hierbij aan overstrekken, veel huilen, onrustig zijn of een voorkeurshouding. Ook kan het zo zijn dat de motorische ontwikkeling vertraagd is. Dit kan zich uiten door niet rollen, zitten, kruipen of lopen. Kinderfysio kan helpen bij motorische problemen. Ook wanneer deze zijn veroorzaakt door (aangeboren) afwijkingen.

Kinderfysiotherapie voor peuters

De peutertijd is een tijd waarin een kind veel nieuwe dingen gaat leren, waaronder lopen, rennen, springen, knutselen en nog veel meer. Dit vereist veel energie, kracht en coördinatie. Heeft uw kind moeite met een van deze vaardigheden? Dan kan dat wijzen op een achterstand in de ontwikkeling. De vertraagde ontwikkeling kan grote gevolgen hebben, omdat het zelfbeeld steeds belangrijker wordt bij peuters. Het werkt dan ook negatief op het zelfvertrouwen, wanneer kinderen niet goed mee kunnen spelen. Kinderfysiotherapie is geschikt bij alle zojuist genoemde problemen.

Kinderfysiotherapie voor basis- en middelbare scholieren

Basisschool kinderen

Er zijn verschillende aspecten waaraan je kunt merken dat jouw kind achterblijft in de ontwikkeling op de basisschool. Het kan bijvoorbeeld opvallen dat jouw kind onhandig is, moeite heeft met evenwicht of een slechte houding heeft. Twijfel je of je kind achterblijf in ontwikkeling? Dan is kinderfysiotherapie geschikt. Ook kunnen kinderen die in de groei zijn wat pijnklachten ervaren. Dit kan zowel sport als plezier in de weg zitten. Daarom is het belangrijk om kinderen op de juiste manier te stimuleren.

Middelbare scholieren

De middelbare school is een periode waarin kinderen echt beginnen te groeien. Hierdoor zijn spieren en gewrichten extra kwetsbaar voor grote klachten en overbelasting. Dit kan klachten veroorzaken waardoor pijnvrij sporten niet meer mogelijk is. Ook kan een scholier bijvoorbeeld onhandig bewegen, overgewicht hebben of houdingsproblemen hebben. Daarnaast kan er in sommige gevallen extra ondersteuning nodig zijn, bijvoorbeeld na een botbreuk of bij hypermobiliteit. In al deze gevallen biedt kinderfysiotherapie uitkomst.

De beste kinderfysiotherapie bij GoFysio

Een goede ontwikkeling van een kind is de basis voor een gezonde levensstijl als volwassene. GoFysio heeft speciale kinderfysiotherapeuten die jouw kind kunnen voorzien van de allerbeste zorg. Jij en jouw kind kunnen bij ons terecht in Utrecht, Leidsche Rijn, Terwijde, De Meern, Veldhuizen of Nieuwegein.

De 1e afspraak bij GoFysio
Na aanmelding voor een kinderfysio afspraak zal de behandeling zo snel mogelijk van start gaan. Doorgaans starten we al binnen 48 uur. Indien nodig komt de kinderfysiotherapeut bij je aan huis of op school. Dit wordt in specifieke gevallen zelfs aangeraden.

Wie is de behandelaar?
GoFysio heeft een speciaal team van kinderfysiotherapeuten. Allen zijn zij gespecialiseerd in een bepaald gebied. Bovendien zijn de kinderfysiotherapeuten uitstekend opgeleid en volgen zij continue scholing. Zo kunnen zij altijd de best mogelijke zorg bieden.

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je het burgerservicenummer van je kind bij de hand hebt. Na een telefoontje bel/whatsapp naar: 085-06 56 333  of aanmelding via info@gofysio.nl zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Verzekeringen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie voor kinderen zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Ook gaat fysiotherapie voor kinderen niet ten koste van het eigen risico.

Onze kinderfysiotherapeuten:
Michael de Joode Team GoFysio

Michael de Joode

Carlijn van Otterloo GoFysio Utrecht (Terwijde)

Carlijn van Otterloo

Neem contact op

Meer informatie nodig?

Wilt u meer informatie over kinderfysiotherapie of heeft u een specifieke vraag over mogelijke behandeling van uw kind, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag. Ook over vergoedingen van kinderfysiotherapie of andere vragen kunt u bij ons terecht.

Kinderfysiotherapie locaties

Bij deze GoFysio vestigingen kun je terecht voor kinderfysiotherapie:

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.