Bekkenfysiotherapie

Problemen met plassen

Een plasprobleem kan zich op vele manieren uiten, de oorzaak is de ene keer eenvoudig en de andere keer wat complexer. Als je bekkenbodem niet optimaal functioneert kan dat plasproblemen tot gevolg hebben.

Urineverlies

Ongewenst urineverlies kan bijvoorbeeld optreden bij niezen, hoesten of lachen (stress-incontinentie) maar ook bij heftige aandrang om te gaan plassen (urge-incontinentie). Vaak speelt de coördinatie van je bekkenbodem hierbij een rol, maar ook bijvoorbeeld een verzakking of operatie kan leiden tot urineverlies.

Blaasontstekingen

Een blaasontsteking kan ontstaan wanneer je niet goed kan uitplassen. Dit kan te maken hebben met de spanning in de bekkenbodem, maar bijvoorbeeld ook met een verzakking van je blaas of baarmoeder. Goede adviezen over toilethouding en -gedrag, eten en drinken, maar ook het goed kunnen aansturen van je bekkenbodem zijn dan heel belangrijk om terugkerende blaasontstekingen te voorkomen.

Vaak moeten plassen

Bij een normale vochtinname van 1,5 tot 2 liter per dag, gaat een mens gemiddeld 5-7x per dag naar het toilet, waarvan ‘s nachts meestal niet of niet meer dan 1x. Door gebruik van medicatie, een verzakking, prostaatproblemen of gewoon door verkeerd gedrag kan er soms sprake zijn van te vaak naar de WC gaan en ook veel vaker dan normaal aandrang ervaren. De bekkenfysiotherapeut helpt je met adviezen over toilethouding- en gedrag, eten en drinken en oefeningen om je bekkenbodem beter te leren aan- en ontspannen.

Moeilijk plassen

Soms lukt het niet om goed uit te plassen, moet je wachten tot de straal op gang komt of plas je met een zwakkere straal dan je gewend was. Goede adviezen over toilethouding en -gedrag, eten en drinken maar ook het goed kunnen aansturen van de bekkenbodem zijn dan belangrijk.

Afspraak maken

Wilt u een behandeling bij de bekkenfysiotherapeut, neem dan contact op via (telefoon of whatsapp): 085-06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.