Bekkenfysiotherapie

Problemen met vrijen

Seksuologische klachten kunnen worden veroorzaakt door het niet goed functioneren van de bekkenbodemspieren. Ze spelen een belangrijke rol bij het vrijen, zowel bij vrouwen als mannen. Het kan zijn dat de spieren te weinig spanning hebben maar ook dat ze te gespannen zijn. In beide gevallen kan de bekkenfysiotherapeut je helpen deze klachten te verminderen.

Wanneer pijn en ongemak tijdens vrijen vaker optreden, kun je je heel onzeker gaan voelen en/of angst voor de pijn gaan ontwikkelen. De spanning van je bekkenbodemspieren neemt verder toe en vrijen wordt steeds minder fijn. Vaak spelen zowel psychische als fysieke factoren een rol bij het ontstaan van deze klachten, wij werken daarom graag samen met de seksuologen in onze regio.

Pijn bij het vrijen

Pijn bij het vrijen (dyspareunie) kan ontstaan door bijvoorbeeld een infectie, een litteken, de overgang of een aandoening in of rondom de vagina, zoals vulvodynie of Lichen Sclerosus. Het doet dan pijn wanneer de penis de beschadigde vagina binnen gaat. Ook vrouwen die een seksueel trauma hebben meegemaakt ervaren vaak pijnklachten tijdens het vrijen. In reactie op de pijn of de herinnering span je onbewust je bekkenbodem aan. Door bekkenbodemtherapie leer je hoe je de bekkenbodemspieren beter kan ontspannen.

Vaginisme

Wanneer je vaginisme hebt, spannen de spieren rondom je vagina zich onwillekeurig aan wanneer je geslachtsgemeenschap hebt of wanneer je bijvoorbeeld een tampon in wilt brengen. Dit kan het gevoel geven dat de vagina op slot zit. Door bekkenbodemtherapie leer je om te voelen hoe de bekkenbodemspieren werken en hoe je je bekkenbodemspieren beter kan ontspannen zodat vrijen weer mogelijk wordt.

Erectieproblemen

Wanneer je vaker ervaart dat het niet meer lukt om een erectie te krijgen of dat de penis niet hard genoeg wordt om lekker te kunnen vrijen geeft dat onzekerheid en teleurstelling. Te veel spanning in je bekkenbodem kan leiden tot deze problemen. Leren je bewust te worden van spanning in je lijf en je bekkenbodem en beter te ontspannen is dan heel belangrijk.

Geen zin

Stress kan er voor zorgen dat je minder zin hebt om te vrijen. Je hebt bijvoorbeeld stress op je werk, problemen binnen je relatie of andere zorgen. Stress kan ertoe leiden dat je minder opgewonden bent en (onbewust) je bekkenbodemspieren aanspant. Hierdoor kan vrijen pijnlijk zijn of soms helemaal niet lukken. De bekkenfysiotherapeut kan je helpen je bewust te worden van de spanning in je bekkenbodemspieren.

Afspraak maken

Wil je een behandeling bij de bekkenfysiotherapeut? Neem dan contact op via (telefoon of whatsapp): 085-06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de fysiotherapeut bij u aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat u het burgerservicenummer van uw kind bij de hand heeft. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van fysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De fysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor zoals bekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, u kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak inplannen
Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden