Bekkenfysiotherapie

Pijn in het bekkenbodem-
gebied

De centrale ligging van de bekkenbodem maakt dat een kleine verandering in spanning soms grote gevolgen kan hebben. Overmatige spanning van de bekkenbodem kan de veroorzaker zijn van buikpijn, liespijn, scrotale pijn en pijn bij poepen of plassen. Daarnaast zijn er enkele specifieke aandoeningen waarbij de bekkenbodem betrokken is:

Endometriose

Endometriose is een chronische ziekte waarbij weefsel dat enigszins lijkt op baarmoederslijmvlies buiten de baarmoederholte voorkomt. Dit weefsel zit meestal op het buikvlies en/of organen in de buik en zorgt voor chronische ontstekingen en frequent veel buikpijn. Vanwege de vaak lange weg naar de uiteindelijke diagnose zorgen pijn en onzekerheid zowel mentaal als fysiek voor veel spanning. Wanneer eenmaal duidelijk is dat endometriose de oorzaak is, kan je samen met de bekkenfysiotherapeut gaan werken aan meer ontspanning in je (bekkenbodem)spieren.

CPPS

Zowel mannen als vrouwen kunnen kampen met onbegrepen pijn in de buik, het bekken, de geslachtsorganen en/of de bekkenbodem. We noemen deze klachten het chronisch bekkenpijnsyndroom, afgekort als CPPS. Vaak wordt er geen oorzaak gevonden voor deze klachten; er is geen aandoening van de organen. Uit onderzoek blijkt dat verhoogde spierspanning in het bekkengebied een belangrijke rol speelt bij het ontstaan en in stand houden van deze klachten. Door te leren je spieren te ontspannen neemt de pijn af.

Afspraak maken

Wil je een behandeling bij de bekkenfysiotherapeut? Neem dan contact op via (telefoon of whatsapp): 085-06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de fysiotherapeut bij u aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat u het burgerservicenummer van uw kind bij de hand heeft. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van fysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De fysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor zoals bekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, u kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak inplannen
Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden