Bekkenfysiotherapie

Zorg rondom een operatie of medische behandeling in het buik- of bekkengebied

Als gevolg van een operatie of medische behandeling in het buik- of bekkengebied kan het voorkomen dat je je bekkenbodemspieren anders gaat of moet gaan gebruiken om klachten te voorkomen. De bekkenfysiotherapeut helpt je het vertrouwen in je eigen lichamelijk functioneren te herstellen door het geven van inzicht, adviezen en oefeningen.

Verzakking

Bij een verzakking kan de blaas, het rectum (het uiteinde van de dikke darm) of de baarmoeder via de schede naar buiten zakken. Afhankelijk van de mate van verzakking kun je klachten ervaren zoals verlies van urine of ontlasting of juist moeilijk uitplassen of poepen. Niet alle verzakkingen geven klachten. Wanneer er sprake is van een verzakking, is het belangrijk om te zorgen dat je bekkenbodem, het steuntje onder de organen in je buik, optimaal werkt.

Met Functionele Bekkenechografie kunnen we in beeld brengen hoe je bekkenbodem functioneert in relatie tot de organen in je buik, daarnaast leren we je om je bekkenbodem in optimale conditie te brengen en op de juiste manier te gebruiken. Mocht dat onvoldoende blijken dan denken we met je mee over een voor jou passende oplossing, hierbij kun je denken aan het plaatsen van een ondersteunend pessarium of operatie.

Prostaat

Als gevolg van een prostaatoperatie kan ongewild urineverlies optreden. Daarom is het belangrijk om rond deze operatie aandacht te geven aan de bekkenbodemspieren. De bekkenfysiotherapeut geeft je adviezen en leert je hoe je de bekkenbodemspieren kunt aan- en ontspannen. Het is verstandig vóór de prostaatoperatie al te komen, zodat je direct kunt beginnen met het toepassen van de adviezen, dat geeft vertrouwen in de periode na de operatie.

Operaties en medische behandelingen bij kanker in het buik- en bekkengebied

Operaties en medische behandelingen (bijvoorbeeld bestralingen) in het buik- en bekkengebied kunnen grote consequenties hebben. De bekkenfysiotherapeut helpt je voor de ingreep bij het in kaart brengen van wat noodzakelijk is voor een goed herstel en helpt je na de ingreep om je plas- en ontlastingspatroon te reguleren en pijn te verminderen.

Tijdelijk stoma

Wanneer je een darmoperatie hebt gehad en daarbij een tijdelijk stoma kreeg, kan de bekkenfysiotherapeut voor het terugleggen van het stoma je bekkenbodemfunctie in kaart brengen en je middels adviezen en oefeningen helpen om het herstel van je darmfunctie zo goed mogelijk te laten verlopen.

Afspraak maken

Wil je een behandeling bij de bekkenfysiotherapeut? Neem dan contact op via (telefoon of whatsapp): 085-06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.