Beter Leren Lopen

Looptraining voor ouderen en mensen met een beperking

Veel mensen ervaren problemen tijdens het lopen, zowel met het evenwicht, wandelsnelheid en balans. Hierdoor bestaat er tevens een grotere kans om te vallen. Door middel van gerichte Intensive Looptraining, soms in combinatie met behandeling, is er in bijna alle gevallen verbetering mogelijk.

Looptraining met behulp van Nieuwe Technologie

De C-Mill is de meest geavanceerde Loopband ter Wereld

Bij GoFysio wordt gebruik gemaakt van een speciale loopband voor Loop en Wandeltraining. Deze C-Mill zorgt ervoor dat de juiste prikkels worden gegeven zodat loopvaardigheid, balans en coördinatie snel worden verbeterd. Ook op oudere leeftijd is dit goed mogelijk. Hierdoor wordt lopen weer een stuk veiliger en aangenamer.

Testen en Meten

Met speciale Testen en Metingen brengen we de loopbeweging in Kaart

Met behulp van digitale meet en registratiesystemen wordt een loopanalyse gedaan. We registreren en analyseren de loopbeweging met verschillende camera’s, we meten de kracht, de paslengte, coördinatie, en nog veel meer. Daarnaast meten we links-rechts verschillen en vergelijken we de gevonden gegevens met ‘gemiddelden’ en ‘normaal’ waarden. Hierdoor zijn we in staat de therapie en looptraining zo goed mogelijk af te stemmen op ieders persoonlijke situatie.

Looptraining is veilig en efficiënt

Zelfs met een rolstoel kun je op de C-mill

Doordat je in een speciaal veiligheid- ‘harnas’ zit kan er niets gebeuren. Het is zelfs mogelijk om via het harnas het lichaam iets op te tillen zodat lopen nog gemakkelijker wordt. Hierdoor kun je sneller met de looptraining starten.

Voor wie is Geavanceerde Looptraining?

Geschikt voor iedereen die Beter wil leren Lopen

De looptraining op de C-mill is voor iedereen die beter en veiliger wil leren lopen. De speciale loopband geeft feedback en analyseert continue de progressie. Enkele voorbeelden van indicaties voor geavanceerde looptraining:

  • Ouderen
  • Ziekte van Parkinson
  • Etalagebenen / Claudicatio Intermittens
  • CVA / Stroke
  • MS
  • TKP / THP, Protheses (Knie / Heup)
  • Amputaties
  • (partiele) dwarslaesie
  • Enz.

Wil je ook beter lopen? Meld je aan bij het GoFysio LoopLab!

Het speciale LoopLab staat bij GoFysio in Nieuwegein (Archimedesbaan 2). Wil je ook trainen op de C-Mill, mail dan naar info@gofysio.nl of bel: 085 – 06 56 333.

Nieuwegein ‘Het LoopLab’, voor High Tech loopanalyse en looptraining

Beter Leren Lopen, alles over behandeling en training bij Lopen en Wandelen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.