25% Van de Nederlandse volwassenen ‘knarst’

 

Uit onderzoek van het Radboudumc blijkt dat personen die tandenknarsen soms meer baat hebben bij een (supplementaire) behandeling van een kaakfysiotherapeut, dan van alleen een tandarts. Het bitje dat een tandarts vaak voorschrijft is zeker effectief in het beperken van schade aan de tanden, maar een kaakfysiotherapeut richt zich vooral op onderliggende problemen zoals ontspanning van de kaakspieren. (Vaak de oorzaak van het tandenknarsen.)
Zo’n 25% van de Nederlandse volwassenen ‘knarst’. Klachten als hoofd- of nekpijn zijn daar een regelmatig voorkomend gevolg van.

Niet bewust

Volgens het Radboudumc zijn mensen zich lang niet altijd bewust van tandenknarsen. Hoofd- of nekpijnklachten kunnen echter heel goed gerelateerd zijn aan het knarsen van de tanden. De betreffende spieren staan in verbinding met elkaar, wat kan leiden tot hoofdpijn. In deze gevallen is het goed om er (ook) een kaakfysiotherapeut naar te laten kijken.

De kaakfysiotherapeut richt zich in eerste instantie op de functie van het kaakgewricht,  maar ook op de schedel en het zenuwstelsel van het hoofd- en gezichtsgebied.

Door: Dorothy Looman
Bron: Fysioforum.nl                                                                                                                    

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.