Behandelingen

Kaakfysiotherapie

Kaakklachten kunnen ontstaan na een langdurige tandarts- of kaakchirurgische behandeling maar ook door klemmen van de kaken als gevolg van spanning en door het tandenknarsen (bruxisme).

Kaakklachten

De Kaakfysiotherapeut richt zich ook op de onderliggende oorzaken

De meest voorkomende klachten zijn nekpijn, hoofdpijn en kaakpijn, bijvoorbeeld na een behandeling bij de orthodontist of na een trauma. Ook na het plaatsen van een kroon, brug of prothese komen vaak kaakklachten voor. Soms krijg je last van een knappende kaak, of dat je minder makkelijk de mond kunt openen bij het happen van een appel of gapen. Dit is het werkgebied van een kaakfysiotherapeut:

  • klemmen van de kaak en tandenknarsen (bruxisme)
  • pijn in het gezicht, kaak of hoofd
  • aangezichtsverlamming
  • duizeligheid
  • nek- en schouderklachten
  • hoofdpijnklachten
  • gevolgen van ongelukken en botbreuken, kanker, reuma en andere ziektebeelden met klachten in en het hoofd- en halsgebied
  • klachten in het hoofd- en halsgebied die te maken hebben met spanningsfactoren.

Onderzoek vanuit verschillende invalshoeken

Mobilisaties, adviezen, oefentherapie en Dry Needling zijn behandelmogelijkheden bij kaakklachten

De kaakfysiotherapeut zal zich in eerste instantie richten op de functie van het kaakgewricht maar ook de schedel en het zenuwstelsel van het hoofd en gezichtsgebied. Er wordt ook gekeken naar spierspanning en spierknoopjes van de kaak. Verder komen andere lichaamsregio’s aan de orde zoals de nek en bovenrug, de schouder en de heupregio. Het doel is het vinden van stoornissen in het kaakgewricht (hoofd, nek, en gezichtsgebied).

Kaakfysiotherapie voor Kinderen

Ook Kinderen met langdurige kaak-, nek-, of hoofdpijnklachten na bijvoorbeeld orthodontie behandelingen kunnen vaak succesvol behandeld worden. De kaakfysiotherapeut werkt in dat geval samen met de kinderfysiotherapeut.

Afspraak maken?

Heeft u last van pijn- of spanningsklachten in de kaak, het hoofd of in de hals en lost het probleem zich niet vanzelf op? Of wil je weten of de kaakfysiotherapeut iets voor jou kan betekenen? Neem contact op via: 085 – 06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Vergoeding van fysiotherapie komt uit de aanvullende verzekering, alleen bij sommige chronische aandoeningen is er een vergoeding uit de basis verzekering. Wanneer fysiotherapie vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering gaat het niet ten koste van het eigen risico.

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je je burgerservicenummer bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van fysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De fysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor zoals bekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Bij sommige chronische indicaties is (tijdelijke) vergoeding vanuit de basisverzekering mogelijk. Uw fysiotherapeut kan u hierover informeren.

Vragen? Of advies nodig?

Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij een vestiging naar keuze! Bekijk welke vestigingen bij jou in de buurt zijn:

Afspraak inplannen

Afspraak plannen

Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden