In 2022 luisteren we naar ons lichaam

Afgaande op ons online zoekgedrag, was het koolhydraatarme dieet het afgelopen jaar de meest populaire voedingswijze om – liefst snel – af te vallen.  

Bij een koolhydraatarm dieet eet je minder koolhydraten dan aanbevolen. Sommige koolhydraatarme diëten zijn gericht op het verbeteren van bloedsuikerwaarden. Andere zijn bedoeld om af te vallen of gebaseerd op het idee dat het gezonder zou zijn om bepaalde producten met koolhydraten te vermijden. (NB: ervaar zelf waar je je goed bij voelt. De één heeft meer koolhydraten nodig dan de ander).

Volgens Xandora Kotsi, zoekmachine-expert bij DPG Media, hangt het er maar net vanaf welke video er nu weer viral gaat of wat populair is op YouTube, op tv, of op Pinterest.

Intuïtief eten

En wat doen we in 2022? Trendwatcher Lieke Lamb zag dat intuïtief eten in het afgelopen jaar steeds meer in trek kwam. “Intuïtief eten is overgewaaid uit de Verenigde Staten en houdt in dat je luistert naar wat je lichaam aangeeft”, aldus Lamb.

Dat sluit aan bij een andere trend: zo goed mogelijk voor je lichaam zorgen.  Lamb: “Je ziet dat het niet meer draait om afvallen, maar om goed voor je brein, je huid en voor je lever te zorgen. Geen calorieën tellen, maar bouwstoffen in kaart brengen die goed zijn voor je zenuwen en je spieren.”                                                                 

Slank & Fit

Bij goed voor je lichaam zorgen, is het daarnaast van belang dat goede voeding en bewegen goed op elkaar wordt afgestemd.
Gofysio kan u daarbij helpen met het Slank & Fit programma. Speciaal voor als u op een verantwoorde manier kilo’s wilt kwijtraken!

 

Door:  Dorothy Looman
Bron: Nu.nl                                                                                                                                                                                          

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.