Hardlopen bij werkgerelateerde vermoeidheid

Uit een onderzoek van de Radboud Universiteit is gebleken dat regelmatig hardlopen een goede remedie is tegen werkgerelateerde vermoeidheidsklachten

Ten behoeve van het onderzoek werd, naast conditionele testen, ook de relatie tussen lichaamsbeweging en burn-out in een langetermijnstudie onder ruim 2.000 werknemers gemeten.

Uiteindelijk kon de conclusie getrokken worden dat mensen die 3x per week een hardloopsessie deden, na 6 weken minder moe waren, beter sliepen, minder fouten maakten en minder moeite hadden om inspannende taken uit te voeren, dan mensen die de dag vooral zittend doorbrengen.

Een tweede studie wees uit dat deelnemers met meer werkgerelateerde vermoeidheidsklachten ook minder bewogen en mensen die meer lichaamsbeweging kregen, juist minder werkgerelateerde vermoeidheidsklachten ervoeren.

Vicieuze cirkel                 

Hoewel het erg belangrijk is om te bewegen bij vermoeidheid, valt dit vaak niet mee. Het ontstaan van een vicieuze cirkel waarin vermoeidheid zorgt voor minder lichaamsbeweging- en deze verminderde lichaamsbeweging weer tot meer vermoeidheid leidt en omgekeerd, ligt op de loer…

Hardlopen is een goedkoop en toegankelijk medicijn zonder negatieve bijwerkingen. Maar loopt u echter niet te hard van stapel! Het advies van de wetenschappers: “Bouw het actiever worden langzaam op, zodat vermoeidheid niet toeneemt. Begin met bewegen op een lage intensiteit waarbij de ademhaling en de hartslag versnelt en praten nog mogelijk is. Zorg ook voor een dag rust tussen de hardloopsessies“.

 

Wij kunnen u hierbij helpen! Onder professionele begeleiding en met de juiste adviezen, gericht op uw wensen en mogelijkheden, bent u zeker van een verantwoorde loopstijl!

Hardloopclinic bij GoFysio

GoFysio geeft regelmatig een eenmalige, geheel vrijblijvende, gratis hardloopclinic. Loopanalyses, voorlichtingen, gerichte loopadviezen en loopoefeningen helpen u op verantwoorde wijze een verbeterde looptechniek te krijgen. De datum voor de eerstvolgende clinic zal binnenkort worden aangekondigd op onze webpagina!

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Gezondheidsnet.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.