Zelfredzaamheid ‘ouderen van de toekomst’ mogelijk beter dan huidige generatie.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft reden om aan te nemen dat ouderen in de toekomst minder kwetsbaar zouden zijn dan de huidige generatie ouderen.

Minder roken en hoger opgeleid

De ouderen van straks roken minder dan de ouderen van nu. Ook zijn toekomstige ouderen hoger opgeleid. Dergelijke generatieverschillen leiden er mogelijk toe dat toekomstige ouderen minder of anders kwetsbaar zijn, bij verder gelijkblijvende omstandigheden“, aldus een woordvoerder van het RIVM. Deze uitspraak is gebaseerd op de resultaten van een recente studie.

Het onderzoek betrof de kwetsbaarheid onder zelfstandig wonende volwassenen en ouderen, in de leeftijdscategorie van 40 tot 81 jaar. Hierbij werd onderscheid gemaakt tussen fysieke, psychische, sociale en cognitieve kwetsbaarheid. De meeste deelnemers vertoonden slechts op één van deze punten problemen.

Onvoldoende beweging

Toch is er volgens het RIVM reden tot zorg. De ouderen van de toekomst lijken minder beweging te krijgen. Beweging is juist noodzakelijk willen we problemen rond de kwetsbaarheid voorkomen. Het RIVM beveelt gemeenten daarom aan standaard “beweeginterventies” voor ouderen in te voeren.

Op Nu.nl bevestigde het RIVM: “Hoe de gunstige en ongunstige ontwikkelingen samen uiteindelijk doorwerken in het aantal-  en de aard van de kwetsbare ouderen van straks is moeilijk te voorspellen.”

Seniorenfitness bij GoFysio

GoFysio heeft diverse beweegprogramma’s ontwikkeld, waaronder Seniorenfitness. Onder professionele begeleiding en afgestemd op uw wensen en mogelijkheden, helpen wij u graag om op verantwoorde wijze eventuele problemen wat betreft uw kwetsbaarheid te lijf te gaan!

Kenniscentrum beweging, preventie en gezondheid

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Fysionieuws.nl

 

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.