Bewegen, niet vergeten!

We weten allemaal dat een actieve levensstijl het lichaam zowel fysiek als mentaal in conditie houdt. Sterker nog, het zou zelfs Alzheimer de kop indrukken! Een onderzoek, uitgevoerd bij fysiek gezonde ouderen met Alzheimer, toont aan dat bewegen het denkvermogen, het geheugen en de concentratie aanzienlijk verbetert.

Krachttraining

Volgens velen is het een medisch wetenschappelijke doorbraak te noemen: ‘Krachttraining zorgt ervoor dat de ontwikkeling van dementie wordt geremd.’ Mogelijke reden hiervoor is dat krachttraining voor een verhoogde productie van groeihormoon zorgt. En groeihormoon heeft weer een positieve werking op hersenfuncties.

Dr.Willem Bossers, bewegingswetenschapper aan de RuG (Rijsuniversiteit Groningen), deed onderzoek naar het verband tussen bewegen enerzijds, en cognitieve, fysieke prestaties bij ouderen met dementie, anderzijds. We zien dat zelfs bij een gemiddelde leeftijd van 87 jaar, er nog veel verbetering mogelijk is op dit gebied.

Medicijn tegen Alzheimer

“Bewegen en krachttraining kun je beschouwen als ‘een soort medicijn tegen Alzheimer”, aldus Bossers. Zijn motto:
Bewegen, niet vergeten!’ Een tip met een dubbele boodschap: Als je niet vergeet te bewegen, ga je ook niet vergeten!

 

Seniorenfitness

GoFysio De Meern- Veldhuizen en Utrecht –Terwijde helpen u hiermee! Onder begeleiding van professionele fysiotherapeuten bieden wij Seniorenfitness. Geheel afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. Vraag ons gerust om advies of neem (geheel vrijblijvend) een kijkje in onze oefenzaal!

Geschreven door : Dorothy Looman
Bron: Fysionieuws                                                                                                    

Kenniscentrum beweging, preventie en gezondheid

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.