,

Aandoeningen

Pijn in de onderrug

GoFysio, de specialist bij Pijn in de onderrug

Bij GoFysio zijn we gespecialiseerd in het behandelen van pijn in de onderrug. Of het nu gaat om acute pijn of aanhoudende klachten. Voor de behandeling van alle soorten rugklachten kun je bij ons namelijk terecht. Ook wanneer het gaat om rugpijn na een operatie zoals bijvoorbeeld een Hernia of Stenose. Je kunt hiervoor bij alle locaties terecht, zoals Nieuwegein, Leidsche Rijn, Alphen, Amsterdam en Maarssen.

Behandeling van rugpijn

Pijn in de onderrug is een van de meest voorkomende klachten die gezien wordt door de huisarts of fysiotherapeut. Gelukkig zijn de meeste klachten zonder ernstige oorzaak. Daarentegen kan pijn in de onderrug wel zeer vervelend zijn. Ook kunnen de beperkingen bij pijn in de rug zo erg zijn dat je niet kunt werken of sporten.  In de meeste gevallen, is het gelukkig mogelijk om je met de juiste behandeling weer snel op de been te krijgen.

Een speciaal team gespecialiseerd in Pijn in de onderrug

Bij GoFysio bestaat een team dat zich volledig heeft toegelegd op het behandelen van rugpijn

Dit team bestaat uit fysiotherapeuten, sportfysiotherapeuten en manueel therapeuten. Ze hebben veel ervaring in het behandelen van rugklachten, daarnaast volgen ze regelmatig scholingen over rugpijn. De manueel therapeut is bij uitstek specialist in het behandelen van rugklachten. Daarnaast worden de rug trainingen juist gegeven door de sportfysiotherapeut.

In alle regio’s kun je terecht voor behandeling van het rug-team. Dat betekent dat je zowel in Utrecht, Leidsche Rijn (Terwijde, Vleuten, De Meern) als ook in Nieuwegein en Alphen a/d Rijn terecht kunt. Ten slotte kun je ook behandeld worden voor pijn in de rug in Amsterdam en Maarssen.

Rugfysio
pijn onderrug gofysio

Fysiotherapie bij pijn in de onderrug

Onze aanpak bij pijn in de onderrug is zeer effectief. Jaarlijks behandelen we meer dan 2000 cliënten met lage rugpijn. Dit doen we in Terwijde (Leidsche Rijn), De Meern en Nieuwegein, maar ook in Amsterdam en Alphen aan de Rijn.

Trainen bij pijn in de onderrug

Een wetenschappelijke aanpak bij aanhoudende rugpijn

Bij GoFysio kun je ook terecht voor rug training. Dit is een effectief programma met rug oefeningen wat goed werkt bij mensen met aanhoudende rugklachten. Het programma duurt 12 weken, en wordt gegeven door speciaal opgeleide fysio en manueel therapeuten. Dit trainingsprogramma voor rugpijn is speciaal bedoeld voor mensen met pijn in de onderrug wat langer duurt dan 4 weken of wat meerdere keren terugkeert. Lees meer over Rug & Fit.

Manuele therapie bij onderrug pijn

Manuele therapie is effectief bij sommige vormen van rugpijn zoals bij Spit, Ischias of bij artrose. De manueel therapeut heeft namelijk speciale technieken om de rug snel te mobiliseren. Hierdoor ga je makkelijker bewegen en heb je direct minder pijn in de onderrug. Manuele therapie wordt op alle locaties gegeven dus ook in Nieuwegein, De Meern en Terwijde. Lees meer over Manuele Therapie.

RugFysio Nieuwegein
Rugpijn Fysiotherapie

Dry Needling bij pijn in de onderrug

Dry Needling zorgt voor snelle pijnvermindering bij rugklachten. Het lost echter niet de oorzaak op (zoals overbelasting of een verkeerde houding) maar doordat je minder pijn hebt kan het herstel wel veel sneller verlopen. Na een behandeling met Dry Needling heb je doorgaans direct minder pijn in de rug, wanneer je het daarnaast combineert met oefentherapie ben je zeer snel weer op de been. Lees meer over Dry Needling. Dry Needling is een standaard interventie dat wordt gegeven op alle locaties zoals Nieuwegein, Alphen aan de Rijn en Amsterdam.

Bekkenfysiotherapie bij pijn in de onderrug

De bekkenbodemspieren kunnen uitstralende pijn geven in de lage rug. Daarom kan bekkenfysiotherapie zeer effectief zijn bij lage rugpijn. Zeker wanneer er ook klachten zijn in het kleine bekken, is een bezoek aan de bekkenfysiotherapeut zinvol. Lees meer over bekkenfysiotherapie. Bekkenfysiotherapie wordt gegeven op de locaties Nieuwegein, Vleuten, Leidsche Rijn, Terwijde en De Meern (Veldhuizen).

Behandeling bij pijn in de onderrug

Afspraak maken

Heb je pijn in de onderrug en wil je graag een behandeling? neem dan contact op via (telefoon of whatsapp): 085-06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl

pijn in de onderrug
Rugklachten behandeling
Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak inplannen
Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden