Fysiotherapie voor baby’s

Bij GoFysio kunt u terecht fysiotherapie voor pasgeborenen 

In de eerste twee jaar maken baby’s een grote ontwikkelingen door, zowel in groei als motoriek. In deze fase kunnen er tekenen zijn die duiden op een motorisch probleem. Aanleidingen om naar de fysio te gaan met een baby van 0-2 jaar kunnen zijn:

  • Voorkeurshouding of afgeplat hoofdje
  • Huilbaby
  • Trage motorisch ontwikkeling
  • Billen schuiven
  • Aangeboren afwijkingen
  • Ontwikkelingsproblemen
  • Erbse parese (slappe verlamming van één arm)
  • Spina bifida (open rug)
  • Pre-dysmature kind (te vroeg geboren)
  • Orthopedische aandoeningen

Maak je je zorgen om jouw baby en twijfel je of je naar een fysiotherapeut zal gaan? Neem dan gerust even contact met ons op.

Babyfysiotherapie bij jou thuis

Babyfysiotherapie vindt zo veel als mogelijk plaats bij jou thuis, omdat dit een vertrouwde omgeving is. Hierdoor zal je baby zich meer ontspannen voelen gedurende de behandeling. Daarnaast kan de kinderfysiotherapeut direct adviezen geven over thuisomgeving en is het gemakkelijker om oefeningen direct toe te passen.

Baby
Baby onder dekentje

Geen doorverwijzing nodig voor baby fysiotherapie

Voor fysiotherapie voor baby’s heb je bij GoFysio geen doorverwijzing nodig van de huisarts. Je kunt dus gewoon contact met ons opnemen om een afspraak te maken voor jouw kind. Bovendien hebben wij geen wachtlijsten, dus je kunt direct bij ons terecht.

Wat kun je zelf doen als ouders?

Wat je als ouder zelf kunt doen, is aan de slag gaan met oefeningen van de fysiotherapeut. Licht ook anderen hierover in, bijvoorbeeld de oppas, kinderopvang of familieleden. Zo weten zij ook hoe zij het beste om kunnen gaan met jouw kind.

Vergoeding voor kinderfysiotherapie

Fysiotherapie voor kinderen tot en met 18 jaar is opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Er worden 9 behandelingen vergoedt en indien nodig nog 9 behandelingen.

Baby fysiotherapie bij GoFysio

Ons team van kinderfysiotherapeuten staat klaar voor je baby en jou. Wil je meer informatie over kinderfysiotherapie of heb je een specifieke vraag over mogelijke behandeling van jouw baby, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag. Ook over vergoedingen van kinderfysiotherapie of andere vragen kun je bij ons terecht.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.