Aandoeningen

Hielspoor

Bij hielspoor is er sprake van verkalking onder de hiel, op de plaats waar de fascia plantaris (peesplaat), vanaf de hiel naar de voorvoet loopt. Deze verkalking is het gevolg van een ontsteking die veroorzaakt wordt door overbelasting, waardoor je pijn in de hiel kan ervaren. Hielspoor hoeft niet altijd klachten te geven, slechts 10% van de mensen heeft daadwerkelijk klachten. In sommige gevallen is er alleen sprake van een ontsteking en is er nog geen verkalking aanwezig.

Hoe ontstaat hielspoor?

De belangrijkste oorzaak van hielspoor is overbelasting. Deze overbelasting is vaak het gevolg van intensief sporten, langdurig staan of het dragen van slecht schoeisel. Veertigplussers hebben een grotere kans op het ontstaan van hielspoor, als men ouder wordt is er minder dempend vetweefsel aanwezig onder de voet waardoor eerder overbelasting ontstaat. Bij overgewicht of een slechte stand van de voeten is de kans op een hielspoor ook groter. Daarnaast kan een afwijking van het enkelgewricht of vergrote spanning of verkorting van de kuitspieren oorzaak van hielspoor zijn.

Symptomen van hielspoor

Bij hielspoor is er pijn onder de hiel met name wanneer je de voet belast. Vooral de eerste stappen na het opstaan uit bed kunnen pijnlijk zijn. Ook wanneer je even gezeten hebt, zijn de eerste passen vaak pijnlijk. Daarnaast is er pijn bij langdurig staan en soms tijdens het auto rijden. De pijn onder de hiel is zeurend van aard maar kan soms ook stekend zijn. In rust kan de pijn soms ‘kloppend’ zijn.

Fysiotherapie bij hielspoor

Behandeling van hielspoor vereist een specifieke aanpak waarbij GoFysio inzet op snelle klachtenvermindering en daarnaast het aanpakken van de oorzaak. Welke behandelmethode bij jou het meest effectief is, hangt af van de uitkomst van het fysiotherapeutisch onderzoek. Er wordt namelijk eerst een echo gemaakt door de fysiotherapeut om te bekijken of het een ontsteking of een verkalking betreft. De behandeling kan vervolgens bestaan uit een combinatie van Shockwavetherapie, Dry Needling, Manuele therapie en oefentherapie. GoFysio beschikt ook over PNE (Percutane Needle Electrolyse) een zeer effectieve behandelmethode bij chronische peesklachten. Lees hierover meer op de pagina “PNE therapie”.

87% van onze klanten heeft veel baat bij onze behandelaanpak en 75% ervaart meer dan 90% pijnvermindering na 6 behandelingen.

Wanneer sprake is van een afwijkende stand van de voet zal je fysiotherapeut naast de behandeling ook podotherapeutische zooltjes adviseren. Deze zooltjes kunnen binnen enkele van onze locaties worden aangemeten.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.