Behandelingen

Psychosomatische fysiotherapie

Effectief bij Chronische Klachten

Een van de belangrijkste oorzaken voor het ontstaan of in stand houden van lichamelijke klachten zijn gedrag en spanningsklachten. De psychosomatische fysiotherapeut is onmisbaar bij het verhelpen van deze veelal chronische klachten. Hierbij kun je denken aan langdurige rugpijn of hoofdpijn, maar ook chronische onbegrepen pijnklachten, chronische hyperventilatie, stressklachten en chronische vermoeidheid.

Verminder Stress

Wil je echt iets blijvend en effectief veranderen, dan moet je bij de kern zijn

Psychosomatische Fysiotherapie helpt je ontspannen, adviseert over gedrag en geeft je tips en oefeningen om beter met situaties om te gaan. Soms houdt de psychosomatische fysiotherapeut je een ‘spiegel’ voor, dat kan best confronterend zijn. Maar wil je echt het probleem aanpakken dan is dat soms nodig.

AdemTherapie

Ademhaling speelt een heel belangrijke rol bij spanningsklachten. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Het principe van AdemTherapie is gebaseerd op het in balans brengen van de ingeademde Zuurstof en de uitgeademde Koolzuur. Wanneer er door bijvoorbeeld een te snelle ademhaling teveel Koolzuur wordt uitgeademd wordt het lichaam geprikkeld en raakt het lichaam verder in stress. Soms wordt ademtherapie gecombineerd met Balanstraining, speciale training om een uitgeput lichaam weer sterker te krijgen. Dit gebeurt door middel van de Energy Control Methode.

Samenwerking

De Psychosomatische Fysiotherapeut werkt bij GoFysio samen met andere gespecialiseerde therapeuten zoals de bekkenfysiotherapeut of manueel therapeut. Deze ‘integrale’ aanpak waarbij klachten via verschillende invalshoeken tegelijkertijd wordt aangepakt werkt beter dan een ‘eenzijdige’ behandeling.

Maak een afspraak voor Psychosomatische Fysiotherapie

Denk je dat psychosomatische fysiotherapie ook iets voor jou is? Neem dan contact op voor een afspraak. Bel/WhatsApp: 085 – 06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de fysiotherapeut bij je aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je het burgerservicenummer van je kind bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van fysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De fysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor zoals bekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Vragen? Of advies nodig?

Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij een vestiging naar keuze! Bekijk welke vestigingen bij jou in de buurt zijn:

Afspraak inplannen

Afspraak plannen

Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden