Kinderfysiotherapie

Ademhalingsproblemen/ benauwdheid

Benauwdheid en bewegen

Als je kind benauwd is, lukt sporten en bewegen vaak niet zo goed. Je kind is misschien snel moe en door de benauwdheid is bijvoorbeeld spelen met
andere kinderen of het omgaan met vrienden minder leuk. Omdat bewegen juist heel belangrijk is als je benauwdheidsklachten hebt, kan je kind worden verwezen naar de kinderfysiotherapeut.

Sporten of bewegen versterkt namelijk de ademhalingsspieren en verbetert de conditie. Hierdoor wordt je kind fitter. Kinderen zouden dagelijks minstens 1 uur matig intensief moeten bewegen. Je kunt hierbij denken aan fietsen, wandelen, trampolinespringen of paardrijden maar ook aan buiten spelen en hobby’s zoals theaterspel of bewegen op muziek.

Behandelen van benauwdheid

Voor de benauwdheid wordt/is je kind mogelijk al behandeld door de arts. Soms moet je kind ook medicijnen gebruiken. De ergste benauwdheid moet eerst onder controle zijn voordat je kind kan beginnen met de fysiotherapie.

De kinderfysiotherapeut

Het kan best spannend zijn voor een kind om te bewegen of te sporten als hij vaak benauwd is. De fysiotherapeut leert daar mee om te gaan en helpt met het
opbouwen of behouden van je conditie. Soms begint de behandeling bij de fysiotherapeut met ademhalingsoefeningen, ontspannen en tot rust komen. Pas daarna kan er gewerkt worden aan het bewegen zelf.

De fysiotherapeut helpt je kind bij:
• Beter begrijpen wat er aan de hand is en hoe het lichaam reageert.
• Leren aanvoelen wat de beste manier is om met benauwdheid om te gaan.
• Aanleren van ademhalingsoefeningen / huf- en hoesttechnieken.
• Houdingscorrecties en houdingsadviezen.
• Oefeningen om de beweeglijkheid, kracht en conditie te verbeteren.
• Zoeken naar mogelijkheden om dagelijks meer te bewegen.

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de fysiotherapeut bij je aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Bij afspraken voor kinderen jonger dan 2 jaar adviseren wij telefonisch een afspraak te maken!

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je het burgerservicenummer van je kind bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van Kinderfysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De kinderfysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor kinderen zoals kinderbekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt voor kinderen vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat bij kinderen ook niet ten koste van het eigen risico.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak inplannen
Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden