Kinderfysiotherapie

Zindelijkheidsproblematiek

Bedplassen is een vervelend probleem voor het kind. En ook voor de ouders. Waar komt het probleem vandaan en, ook belangrijk, wat er is aan te doen?

Oorzaken

Bedplassen kan met meerdere factoren te maken kan hebben:

  • een vertraagde “cognitieve“ rijping*
  • een te kleine blaascapaciteit
  • een te grote nachtelijke urineproductie

*De vertraagde cognitieve rijping zorgt ervoor dat een kind niet adequaat de prikkel van de blaas registreert tijdens de slaap. Het voelt de aandrang om te plassen ’s nachts niet.

Samen naar een oplossing

De kinderbekkenfysiotherapeut zal de ouder(s) en het kind vragen om een plas- en drinkdagboek bij te houden. Als dit dagboek goed wordt bijgehouden, kan hier veel informatie uit worden gehaald over het bedplassen.

Het is belangrijk om te weten wat de oorzaak van het bedplasprobleem is voor het starten van de therapie. Niet zelden is dit een combinatie van bovenstaande factoren.

Bovendien kunnen de factoren versterkt worden door obstipatie, gedragsproblemen zoals ADHD, autisme en andere stoornissen, die het voelen moeilijker maken. De kinderbekkenfysiotherapeut adviseert en begeleidt hierin en zal samen met ouder en kind tot een passend behandelplan komen.

Goed plassen kun je leren!

Toilethouding

Afspraak maken

Wilt u een behandeling bij de kinderfysiotherapeut, neem dan contact op via (telefoon of whatsapp): 085-06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de fysiotherapeut bij je aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Bij afspraken voor kinderen jonger dan 2 jaar adviseren wij telefonisch een afspraak te maken!

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je het burgerservicenummer van je kind bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van Kinderfysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De kinderfysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor kinderen zoals kinderbekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt voor kinderen vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat bij kinderen ook niet ten koste van het eigen risico.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak inplannen
Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden