Kinderfysiotherapie
Orthopedische aandoeningen
Bij kinderen met orthopedische aandoeningen ligt de oorzaak van de problemen in het bewegingsapparaat van het kind.
Het bewegingsapparaat bestaat uit spieren, pezen en gewrichten. Sommige problemen zijn vanaf de geboorte zichtbaar, denk aan bijv. klompvoetjes. Andere problemen manifesteren zich later in de motorische ontwikkeling. De kinderfysiotherapeut helpt je kind met de ontwikkeling van beweeglijkheid, kracht en mobiliteit.
Wat zijn orthopedische aandoeningen?
Afwijkingen in het bewegingsapparaat, infecties en ontstekingachtige gewrichtsaandoeningen, aangeboren afwijkingen ( klompvoet, heupdysplasie…), botbreuken, tumoren, gewricht stoornissen, groeistoornissen (dwerggroei, beenlengteverschil, X-benen, O- benen, scoliose) worden gerekend tot de orthopedische aandoeningen. Kinderen kunnen op allerlei manieren worden beperkt in hun bewegingsvrijheid, kracht en conditie.
Onderzoek
De kinderfysiotherapeut onderzoekt in het anamnese gesprek welke hulp je kind nodig heeft. Het onderzoek dat volgt, bestaat uit een observatie van de mogelijkheden en problemen van het kind op vaardigheidsniveau. Daarna wordt de spierkracht en de beweeglijkheid onderzocht.
Therapie
Kinderen die problemen hebben met functionaliteit, mobiliteit of kracht leren met de kinderfysiotherapeut omgaan met hun klacht. Zo leren ze bijvoorbeeld met krukken te lopen, transfers van bed naar stoel te gebruiken, opnieuw te leren traplopen etc. Ook kan spierkracht en mobiliteit getraind worden. Tijdens de behandeling van de kinderfysiotherapeut, zijn ouders of verzorgers aanwezig, zodat oefeningen ook thuis kunnen worden voortgezet. Ouders en kind krijgen voorlichting en hulp, zodat hun inzicht over de aandoening wordt vergroot en hiermee ook de zelfredzaamheid en zelfstandigheid.
Ook kinderen die een ongeval gehad hebben of die geopereerd zijn, kunnen veel baat hebben van kinderfysiotherapie.
Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de fysiotherapeut bij je aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.
Bij afspraken voor kinderen jonger dan 2 jaar adviseren wij telefonisch een afspraak te maken!
Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je het burgerservicenummer van je kind bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.
GoFysio heeft en speciaal team van Kinderfysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De kinderfysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.
GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor kinderen zoals kinderbekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.
Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt voor kinderen vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat bij kinderen ook niet ten koste van het eigen risico.
Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.