Kinderfysiotherapie

Huilbaby

Je kindje is een huilbaby als het tenminste 3 dagen in de week 3 uur of langer doordringend jengelt of ontroostbaar huilt, zonder dat er sprake is van een medisch aantoonbare oorzaak. Sommige baby’s kunnen zichzelf nog niet goed reguleren. Deze kindjes hebben problemen met goed slapen, tevreden wakker zijn, zich ontspannen, goed kunnen drinken en kunnen hun behoeftes niet goed aangeven.

Bij baby’s met zo’n disregulatie zien we kenmerken als gespannen zijn, een bleke of gemarmerde huid, veel huilen, overstrekken, handjes in een vuist, veel hikken, hoesten, kreunen en persen, veel darmkrampen, hazenslaapjes, matig drinken en makkelijk spugen.

Als kinderfysiotherapeut kunnen we je handvatten geven om je kleintje te ondersteunen en leren zichzelf te reguleren. We doen dit door:

  • Goed te kijken naar de mogelijke oorzaken van de disregulatie.
  • Houding en hanteringsadviezen te geven.
  • Samen met jou kijken naar de invloed van, voorspelbaarheid, rust en minder prikkkels.

Het doel is dat jou kindje tevreden en ontspannen kan zijn. Als dat er is, ontstaat er een basis voor een goede ouder-kind-relatie zodat jou baby zich verder kan gaan ontwikkelen.

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de fysiotherapeut bij je aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Bij afspraken voor kinderen jonger dan 2 jaar adviseren wij telefonisch een afspraak te maken!

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je het burgerservicenummer van je kind bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van Kinderfysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De kinderfysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor kinderen zoals kinderbekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt voor kinderen vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat bij kinderen ook niet ten koste van het eigen risico.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak inplannen
Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden