Kinderfysiotherapie

Cerebrale parese (hersenbeschadiging)

Behandeling bij Cerebrale Parese (CP)

De chronische gevolgen van Cerebrale Parese (CP) zijn niet te genezen. Kinderfysiotherapie kan helpen om leven met CP makkelijker te maken. Bij ieder kind zijn de gevolgen van Cerebrale Parese anders. De behandeling zal gericht worden op de specifieke problemen die bij je kind voorkomen. Het doel is altijd het kind een zo groot mogelijke zelfredzaamheid te bieden.

Wat is Cerebrale Parese (CP)?

Bij Cerebrale Parese (CP) is er sprake van een hersenbeschadiging. Die beschadiging ontstaat voor, tijdens of tot ongeveer één jaar na de geboorte, door bijvoorbeeld een infectie of zuurstofgebrek. De klachten van mensen met CP kunnen sterk verschillen in ernst en soort. Het bewegen kan verminderd zijn, waarbij soms stijfheid (spasticiteit) voor kan komen. Ook kan het zijn dat je kind last heeft van teveel bewegingen (dyskinesie) of moeite hebben met het sturen van armen of benen (ataxie). Deze klachten kunnen eenzijdig of tweezijdig aanwezig zijn. Dit geeft problemen bij het gebruik van de armen en met lopen, kruipen, zitten of omrollen. Wat ook voor kan komen zijn stoornissen van het zien, horen, spreken, slikken en in het denkvermogen (bijvoorbeeld aandacht, geheugen of probleemoplossend vermogen). Daarnaast kan er sprake zijn van pijn, snellere vermoeidheid en een beperkte belastbaarheid.

Behandeling Cerebrale Parese (CP)

Cerebrale Parese is een chronische aandoening en verandert naarmate je kind ouder wordt niet. Het kan bij het ouder worden wel andere klachten en problemen met zich meebrengen. Het is mogelijk om met behulp van fysiotherapie het leven met CP makkelijker te maken.

Onze fysiotherapeuten hebben ervaring en deskundigheid op het gebied van Cerebrale Parese. Zij de problemen in kaart en beoordelen de motoriek en de klachten. Vervolgens wordt een behandelplan gemaakt om je kind zo goed mogelijk te kunnen helpen. Ook geven we adviezen aan je als ouder en voor thuis. Tijdens fysiotherapie behandeling werken de fysiotherapeuten speelsgewijs aan de lichamelijke klachten en beperkingen.

Door middel van adviezen en door te oefenen leren we jou en je kind hoe bepaalde activiteiten uit te kunnen voeren (zo nodig met hulp of aanpassingen).

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de kinderfysiotherapeut bij je aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie voor kinderen zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Kinderfysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Dit hebben we nodig
Voor kinderfysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je het burgerservicenummer van je kind bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de kinderfysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van Kinderfysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De kinderfysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor kinderen zoals kinderbekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt voor kinderen vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat bij kinderen ook niet ten koste van het eigen risico.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak inplannen
Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden