Kinderfysiotherapie

Cerebrale parese (hersenbeschadiging)

Behandeling bij Cerebrale Parese (CP)

De chronische gevolgen van Cerebrale Parese (CP) zijn niet te genezen. Kinderfysiotherapie kan helpen om leven met CP makkelijker te maken. Bij ieder kind zijn de gevolgen van Cerebrale Parese anders. De behandeling zal gericht worden op de specifieke problemen die bij je kind voorkomen. Het doel is altijd het kind een zo groot mogelijke zelfredzaamheid te bieden.

Wat is Cerebrale Parese (CP)?

Bij Cerebrale Parese (CP) is er sprake van een hersenbeschadiging. Die beschadiging ontstaat voor, tijdens of tot ongeveer één jaar na de geboorte, door bijvoorbeeld een infectie of zuurstofgebrek. De klachten van mensen met CP kunnen sterk verschillen in ernst en soort. Het bewegen kan verminderd zijn, waarbij soms stijfheid (spasticiteit) voor kan komen. Ook kan het zijn dat je kind last heeft van teveel bewegingen (dyskinesie) of moeite hebben met het sturen van armen of benen (ataxie). Deze klachten kunnen eenzijdig of tweezijdig aanwezig zijn. Dit geeft problemen bij het gebruik van de armen en met lopen, kruipen, zitten of omrollen. Wat ook voor kan komen zijn stoornissen van het zien, horen, spreken, slikken en in het denkvermogen (bijvoorbeeld aandacht, geheugen of probleemoplossend vermogen). Daarnaast kan er sprake zijn van pijn, snellere vermoeidheid en een beperkte belastbaarheid.

Behandeling Cerebrale Parese (CP)

Cerebrale Parese is een chronische aandoening en verandert naarmate je kind ouder wordt niet. Het kan bij het ouder worden wel andere klachten en problemen met zich meebrengen. Het is mogelijk om met behulp van fysiotherapie het leven met CP makkelijker te maken.

Onze fysiotherapeuten hebben ervaring en deskundigheid op het gebied van Cerebrale Parese. Zij de problemen in kaart en beoordelen de motoriek en de klachten. Vervolgens wordt een behandelplan gemaakt om je kind zo goed mogelijk te kunnen helpen. Ook geven we adviezen aan je als ouder en voor thuis. Tijdens fysiotherapie behandeling werken de fysiotherapeuten speelsgewijs aan de lichamelijke klachten en beperkingen.

Door middel van adviezen en door te oefenen leren we jou en je kind hoe bepaalde activiteiten uit te kunnen voeren (zo nodig met hulp of aanpassingen).

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.