Onderzoek Bioanalyse

Wat is de Bioanalyse

Met een Bioanalyse meten we de verbranding en het stress niveau van je lichaam in rust. Hierbij voeren we verschillende metingen uit.

Allereerst meten we met een speciale hartslagband de variabiliteit van de hartslag. De opeenvolgende hartslagen volgen altijd een patroon, dit patroon zegt veel over de mate van stress in je lijf, verder zegt het iets over de ademhalingstechniek. Daarnaast meten we met een speciaal masker de hoeveelheid ingeademde zuurstof en uitgeademde kooldioxide.

Van deze verhouding kunnen we afleiden welke energiebron je gebruikt (vetten of koolhydraten). Een overmatige hoeveelheid koolhydraat verbranding in rust kan duiden op stress of een verkeerde ademhaling.

Waarom is een goede verbranding en ademhaling belangrijk?

Een verkeerde ademhaling of verbranding kan tot verschillende klachten leiden zoals oververmoeidheid, stress, hyperventilatie, allergieën, overgewicht, slecht slapen, chronische vermoeidheid en nog veel meer. Wanneer je in rust continue koolhydraten verbrandt dan zal dit je bloedsuiker continue omlaag brengen, van een laag bloedsuiker weten we dat je daar een ‘flauw’ en ‘vermoeid’ gevoel van kunt krijgen, daarnaast leidt het tot honger of trek en minder energie om iets te gaan doen. Daarom zal in rust een vetverbranding gestimuleerd moeten worden, hierdoor krijg je meer energie gedurende de gehele dag. Het zal je ook een minder gejaagd gevoel geven en meer rust in je lijf.

Waarom de Bioanalyse?

Het tijdig vaststellen van een eventueel probleem kan het begin zijn van de oplossing. Namelijk het herstellen van de verbranding en ademhaling. Met speciale therapie gericht op een betere verbranding en ademhaling zullen veel klachten verminderen of soms zelfs geheel kunnen verdwijnen.

Voor wie is de Bioanalyse?

Iedereen die te maken heeft met vermoeidheid, stress, burn-out klachten, overgewicht, hartkloppingen, maag-darm problemen (problemen met de spijsvertering) of andere stress en ademhaling-gerelateerde symptomen kan de Bioanalyse laten uitvoeren.

De kosten van de Bioanalyse?

De Bioanalyse kost 85,- euro. Bij een medische indicatie kunnen de kosten deels worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Hiervoor dien je wel een aanvullende verzekering voor fysiotherapie hebben afgesloten of in aanmerking komen voor een indicatie op de chronische indicatiecode lijst. Overleg dit met je fysiotherapeut.

Waar kan ik de Bioanalyse laten uitvoeren?

Op dit moment voeren we de complete Bioanalyse alleen uit op onze locatie in Nieuwegein, op de Archimedesbaan 2.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.