Behandelingen

Kinderbekken fysiotherapeut

Verantwoorde begeleiding bij zindelijkheidsproblemen en buikpijn

Het kan voorkomen dat kinderen het moeilijk vinden om zindelijk te worden, regelmatig een ongelukje hebben of buikpijn hebben zonder aantoonbare oorzaak. Soms gaan ze te vaak of juist niet vaak genoeg poepen of plassen.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor het ontstaan van deze klachten. Zo spelen spanningen of verdriet vaak een rol, maar kunnen ook een buikoperatie, een aangeboren afwijking, gedragsproblemen of een vervelende ervaring problemen geven bij het plassen of poepen. Niet zelden gaat het om een combinatie van verschillende factoren.

Om te komen tot de juiste diagnose en behandeling brengen we alle factoren in kaart die voor jouw kind van toepassing zijn. De kinderbekkenfysiotherapeut doet daarom een uitgebreide intake met bewegingsonderzoek en zal jullie vragen om een plas- en drinkdagboek bij te houden (een goed ingevuld plas- en drinkdagboek geeft veel informatie over het plas- of poepprobleem). Daarna stelt ze samen met jou en je kind een passend behandelplan op. Waar nodig wordt de samenwerking gezocht met onze kinderfysiotherapeut.

Omdat verandering van gedrag rond plassen en poepen niet eenvoudig is voor een (jong) kind, is het belangrijk dat jij als ouder je kind hierin positief ondersteunt en coacht tijdens het behandeltraject.

Kinderen kunnen terecht bij de kinderbekkenfysiotherapeut vanaf de leeftijd van 5 jaar. De behandeling wordt op jaarbasis 18x vergoed vanuit de basisverzekering.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak inplannen

Goed plassen kun je leren!

De normale stoelgang

Obstipatie

Toilethouding

Afspraak maken

Wil je een behandeling bij de kinderbekkenfysiotherapeut, neem dan contact op via (telefoon of whatsapp): 085-06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de fysiotherapeut bij u aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat u het burgerservicenummer van uw kind bij de hand heeft. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van fysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De fysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor zoals bekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, u kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden