Arbeidsfysiotherapie

Een slechte of eenzijdige werkhouding kan leiden tot rugklachten, nekpijn. vermoeidheid of andere klachten. De klachten kunnen zelfs zo ernstig zijn dat je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Heb je hier last van en wil je weer gezond aan het werk? Schakel dan onze arbeidsfysiotherapeut in.

Wat is arbeidsfysiotherapie?

Arbeidsfysiotherapie is een speciale vorm van fysiotherapie

Arbeidsfysiotherapie richt zich op mensen die door hun werk lichamelijke problemen hebben of hun werk niet goed meer kunnen uitvoeren door lichamelijke klachten. Ook geeft de arbeidsfysiotherapeut preventief advies en training aan bedrijven om verzuim te voorkomen. Een arbeidsfysiotherapeut is dus actief betrokken bij de situatie tussen de werknemer en de werkomgeving.

Bij welke klachten helpt arbeidsfysiotherapie?

Bij een arbeidsfysiotherapeut kun je terecht als je klachten hebt die ontstaan zijn door verkeerd tillen, slechte ergonomische omstandigheden op je werk en slechte en/of eenzijdige werkhoudingen. Het gevolg is vaak rugklachten, nekpijn en vermoeidheid.

Behandeling arbeidsfysiotherapie

bedrijfsfysiotherapie

Specialistische fysiotherapie op de werkplek

De arbeidstherapeut kijkt samen met jou welke lichamelijke klachten er zijn en wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn je werkplek of werkhouding, werkduur en taken die je moet uitvoeren. Vervolgens krijg je een werkplekadvies of wordt de werkplek direct goed ingesteld. Ook kan de arbeidsfysiotherapeut jouw klachten behandelen middels fysiotherapie, voorlichting of training. Wanneer er sprake is van verzuim ontvang je een herstelbegeleidingsadvies, werkinstructietraining, behandeling en/of een trainingsprogramma gericht op fysieke of mentale belasting. Indien nodig brengen we je bedrijfsarts via rapportages op de hoogte.

Kosten van arbeidsfysiotherapie

Meestal worden de kosten voor arbeidsfysiotherapie betaald door de werkgever. Soms is het ook mogelijk (een deel van) de kosten te declareren bij de zorgverzekeraar. In dat geval is wel een aanvullende verzekering voor fysiotherapie nodig.

Ben je op zoek naar een bedrijfsfysiotherapeut die helpt bij het voorkomen van verzuim? Kijk dan op onze pagina voor bedrijfsfysiotherapie.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.