Behandelingen per sport

Zadelpijn

Zadelpijn is een zeer veel voorkomende klacht bij fietsers en wielrenners. Het kan zeer frustrerend zijn wanneer je het plezier om te fietsen verliest vanwege zadelpijn. Zeker als je bedenkt dat er in de meeste gevallen iets aan te doen is.

Oorzaak van zadelpijn

Zadelpijn wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door verhoogde druk op bepaalde plaatsen op het zitvlak. Deze verkeerde druk kan veroorzaakt worden door 1) een onjuiste houding op de fiets 2) een verkeerde afstelling van de fiets en/of zadel 3) een verkeer zadel (te smal, te breed, verkeerde vorm, te hard of te zacht). Natuurlijk moet je ‘zitvlees’ ook trainen en zul je na een periode van meer fietsen ook pijn kunnen krijgen, als je dat goed opbouwt dan zal dat weer verdwijnen. Maar wanneer dit niet het geval is dan zal het zeker de moeite waard zijn een zadel (druk) analyse uit te laten voeren bij GoFysio.

Wat is het beste zadel?

Het beste zadel is voor iedereen verschillend, allereerst zullen we de breedte van de zitbeenknobbels moeten bepalen. Daarnaast is het juiste zadel afhankelijk van wat voor type fietser je bent, recreatief of wedstrijdfietser en hoe je op de fiets zit. Het is onjuist te bedenken dat een zachter zadel altijd minder klachten zal geven, vaak is dit juist andersom. Laat je daarom goed adviseren. Bij GoFysio (locatie Nieuwegein) hebben we altijd minimaal 12 verschillende zadeltypen op voorraad die je allemaal kunt testen.

Zadeldruk meting

Naast het testen van de verschillende zadels zullen we ook een zadeldruk analyse uitvoeren. Dit is een exacte analyse voor optimalisatie van de contactpunten op het zadel waarmee we de verhoogde druk op de verschillende zadels kunnen meten.

Wat is de beste zadelafstelling?

Uiteraard is de hoogte van het zadel belangrijk. Tijdens de meting bekijken we de bewegingen van het bekken en meten we de hoeken van de knieën en heupen tijdens het fietsen. Naast de hoogte bepalen we ook de voor-achterwaartse positie van het zadel en de tilt, dit is de hoe die het zadel maakt ten opzichte van de horizontale positie.

Zadeldruk meting

Naast het testen van de verschillende zadels zullen we ook een zadeldruk analyse uitvoeren. Dit is een exacte analyse voor optimalisatie van de contactpunten op het zadel waarmee we de verhoogde druk op de verschillende zadels kunnen meten.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.