Behandelingen per sport

Fietspositie Analyse

Minder blessures door een optimale BikeFit!

Een juiste fietspositie moet afgestemd worden op je lichaamsbouw, hierdoor fiets je lekkerder en efficiënter. Daarnaast kunnen er klachten tijdens het fietsen mee voorkomen worden. Bij een goede fietsafstelling wordt verder rekening gehouden met je doelen en mogelijkheden, daarom is de ideale fietspositie voor iedereen anders.

Fietsblessures

Veel wielrenners krijgen te maken met allerlei klachten tijdens of na het fietsen, zoals: Zadelpijn, Hand of Polsklachten, Rugklachten, Knieklachten, Nekklachten en Voetklachten. Een fietspositie analyse is daarom voor iedere wielrenner essentieel, zowel de recreatieve fietser als de prestatiegerichte wielrenner.

Wat is een Fietspositie Analyse

Een Fietspositie Analyse wordt ook wel ‘BikeFitting’ genoemd

Bij een Fietspositie Analyse houden we rekening met je doelstelling. Ben je een tijdrijder, dan zal de fiets anders afgesteld worden dan wanneer je voornamelijk lange duurritten maakt. Er wordt ook een lichamelijk onderzoek gedaan, hierdoor kunnen we in kaart brengen of een bepaalde fietshouding wel mogelijk is. Soms zal dat niet mogelijk of niet wenselijk zijn. Ook kan het zijn dat er oefeningen gedaan moeten worden om je de ideale fietspositie aan te leren nemen.

Hieronder zie je de verschillende stappen bij een Fietspositie Analyse:

Intakegesprek Tijdens het intakegesprek worden je doelstellingen, je medische
en sportieve voorgeschiedenis besproken
Lichamelijk onderzoek Jouw lenigheid, mobiliteit en coördinatie geeft informatie over de mogelijkheden van de fietsinstellingen
Afstellen schoenplaatjes (optioneel) Nauwkeurige afstelling voor het maximaal overbrengen van je vermogen (SPD; SPD SL; Look)
Opmeten fiets De fiets wordt op 12 posities opgemeten
Opmeten lichaamsmaten Je lichaam wordt op 7 posities opgemeten
Voormeting Dynamische FietspositieAnalyse High-Speed bewegingsanalyse voor het nauwkeurig in kaart brengen van de lichaamshoeken tijdens de fietsbeweging
Hoekmetingen Het meten van de hoeken tijdens het fietsen vanuit 8 punten
Zadeldrukmeting (optioneel) Middels drukmeting wordt de ideale zadelafstelling bereikt. Zo nodig kunnen verschillende zadels uitgeprobeerd worden
Fietsafstelling Mogelijke afstellingen worden direct uitgevoerd
Nameting Dynamische FietspositieAnalyse De effecten van de aanpassingen worden geëvalueerd en zo nodig bijgesteld
Adviesgesprek + Rapportage Een beknopte rapportage met de adviezen en afstellingsgegevens van je fiets

Kosten van de FietsPositie Analyse

Bij lichamelijke klachten kan BikeFitting onderdeel zijn van de fysiotherapeutische behandeling

Een uitgebreide Fietspositie Analyse duurt tussen de 1,5 en de 2,5 uur. De fietspositieanalyse heb je al vanaf 185 euro. Het afstellen van de schoenplaatjes of een zadeldrukmeting is optioneel, en kosten 50 en 95 euro extra. Bij blessures kan de bikefitting onderdeel zijn van de fysiotherapeutische behandeling en kan dan soms gedeeltelijk worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Een volledige dynamische bikefitting met alle opties (dus inclusief afstelling schoenplaatjes en zadeldruk meting) kan via een pakketkorting en kost in totaal dan 255 euro.

Specialist in BikeFitting

De fietsmetingen worden uitgevoerd door ervaren SportFysiotherapeuten & Bewegingswetenschappers. Daarnaast zijn onze therapeuten zelf ook actief op verschillende manieren actief in de wielersport, daarom ben je bij GoFysio in goede handen.

Aanmelden voor Fietspositie Analyse

Plan eenvoudig jou afspraak zelf in via deze webpagina van Athletic Health: bikefitting! Staat er geen geschikt moment tussen? neem dan gerust contact op via: Telefoon of Whatsapp met: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl. 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.