Behandelingen per sport

Fietspositie Analyse

Minder blessures door een optimale BikeFit!

Een juiste fietspositie moet afgestemd worden op je lichaamsbouw, hierdoor fiets je lekkerder en efficiënter. Daarnaast kunnen er klachten tijdens het fietsen mee voorkomen worden. Bij een goede fietsafstelling wordt verder rekening gehouden met je doelen en mogelijkheden, daarom is de ideale fietspositie voor iedereen anders.

Fietsblessures

Veel wielrenners krijgen te maken met allerlei klachten tijdens of na het fietsen, zoals: Zadelpijn, Hand of Polsklachten, Rugklachten, Knieklachten, Nekklachten en Voetklachten. Een fietspositie analyse is daarom voor iedere wielrenner essentieel, zowel de recreatieve fietser als de prestatiegerichte wielrenner.

Wat is een Fietspositie Analyse

Een Fietspositie Analyse wordt ook wel ‘BikeFitting’ genoemd

Bij een Fietspositie Analyse houden we rekening met je doelstelling. Ben je een tijdrijder, dan zal de fiets anders afgesteld worden dan wanneer je voornamelijk lange duurritten maakt. Er wordt ook een lichamelijk onderzoek gedaan, hierdoor kunnen we  in kaart brengen of een bepaalde fietshouding wel mogelijk is. Soms zal dat niet mogelijk of niet wenselijk zijn. Ook kan het zijn dat er oefeningen gedaan moeten worden om je de ideale fietspositie aan te leren nemen.

Hieronder zie je de verschillende stappen bij een Fietspositie Analyse:

Intake gesprek Tijdens het intakegesprek worden je doelstellingen, je medische
en sportieve voorgeschiedenis besproken
Lichamelijk onderzoek Jouw lenigheid, mobiliteit en coördinatie geeft informatie over de mogelijkheden van de fietsinstellingen
Afstellen schoenplaatjes (optioneel) Nauwkeurige afstelling voor het maximaal overbrengen van je vermogen (SPD; SPD SL; Look)
Opmeten fiets De fiets wordt op 12 posities opgemeten
Opmeten lichaamsmaten Je lichaam wordt op 7 posities opgemeten
Voormeting Dynamische FietspositieAnalyse High-Speed bewegingsanalyse voor het nauwkeurig in kaart brengen van de lichaamshoeken tijdens de fietsbeweging
Hoekmetingen Het meten van de hoeken tijdens het fietsen vanuit 8 punten
Zadeldrukmeting (optioneel) Middels drukmeting wordt de ideale zadelafstelling bereikt. Zo nodig kunnen verschillende zadels uitgeprobeerd worden
Fietsafstelling Mogelijke afstellingen worden direct uitgevoerd
Nameting Dynamische FietspositieAnalyse De effecten van de aanpassingen worden geëvalueerd en zo nodig bijgesteld
Adviesgesprek + Rapportage Een beknopte rapportage met de adviezen en afstellingsgegevens van je fiets

Kosten van de FietsPositie Analyse

Bij lichamelijke klachten kan BikeFitting onderdeel zijn van de fysiotherapeutische behandeling

Een uitgebreide Fietspositie Analyse duurt maximaal 1,5 uur. De kosten zijn 125 euro. Het afstellen van de schoenplaatjes of een zadeldrukmeting is optioneel, en kosten beide 35 euro extra. Bij blessures kan de bikefitting onderdeel zijn van de fysiotherapeutische behandeling en kan dan soms gedeeltelijk worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Specialist in BikeFitting

De fietsmetingen worden uitgevoerd door ervaren SportFysiotherapeuten & Bewegingswetenschappers. Daarnaast zijn onze therapeuten zelf ook actief op verschillende manieren actief in de wielersport, daarom ben je bij GoFysio in goede handen.

Aanmelden voor Fietspositie Analyse

Maak direct een afspraak voor jouw BikeFitting! en neem contact op via: Telefoon of Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de fysiotherapeut bij je aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je het burgerservicenummer van je kind bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van fysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De fysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor zoals bekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Vragen? Of advies nodig?

Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij een vestiging naar keuze! Bekijk welke vestigingen bij jou in de buurt zijn:

Afspraak inplannen

Afspraak plannen

Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden