Goede mobiliteit belangrijk voor spieren

 

 

Een goede mobiliteit van de spieren is vooral in de huidige tijd waarin we regelmatig (zittend in een -vaak- verkeerde houding) naar een beeldscherm kijken, steeds belangrijker.

Wat houdt mobiliteit precies in?

Met mobiliteit bedoelen we het vermogen om een gewricht in zijn volledige beweeglijkheid te kunnen gebruiken. Dit is vooral afhankelijk van de soepelheid van de spieren, pezen en banden rondom het gewricht. Maar het hangt ook af van het vermogen om de spieren in te kunnen zetten en aan te kunnen spannen in verschillende posities.

Door optimaal gebruik te maken van de beweeglijkheid in het gewricht, kunnen blessures voorkomen worden.

‘Rust, roest’

Naast o.a. genetische factoren, spierkracht, geslacht, leeftijd, medische geschiedenis en lichaamshouding, is mobiliteitstraining de meest belangrijke factor die onze mobiliteit beïnvloedt. Het gezegde ‘rust, roest’ is hier volledig van toepassing; in Azië, zie je dat bijna iedereen op hoge leeftijd nog steeds in volledige hurkzit kan zitten. Wij als westerlingen hebben daar over het algemeen veel meer moeite mee.

Training en revalidatie

Ben je eigenlijk veel minder flexibel bent dan je dacht en wil je hier (onder professionele begeleiding) mee aan de slag?

Bij GoFysio kun je óók terecht voor Training en Revalidatie! Dit kan voor verschillende klachten en aandoeningen. Ook voor specifieke beweegprogramma’s is GoFysio de ‘right place to be’!

Door: Dorothy Looman
Bron: Gezondheidsnet.nl                                                            EC therapy GoFysio

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.