Magnesium

 

 

Magnesium is een mineraal.
Het is belangrijk voor ons lichaam. Zo speelt magnesium een grote rol bij het aanmaken van energie, de vorming van het gebit en botten, de bloedcirculatie, de afgifte van zenuwprikkels én heeft het een positief effect op de bloeddruk.

Voeding
Omdat het menselijk lichaam zelf geen magnesium kan aanmaken, is het belangrijk om het met ons dagelijkse voedsel in te nemen. We vinden magnesium onder andere in graanproducten, brood, donkergroene bladgroente, melk en melkproducten, vlees, noten en peulvruchten.

Tekort                                                                                                  
Een tekort aan magnesium in het lichaam kan zowel lichamelijke als psychische klachten tot gevolg hebben.

Je kunt er onrustig van worden en spier- en migraineklachten kunnen de kop opsteken.

 

Sporters
Vooral duursporters hebben baat bij extra magnesium; ten behoeve van de spierkracht en spierontspanning en door het extra verlies ervan via zweet, is de behoefte aan magnesium hoger.

Inspanning en stress
Maar ook voor de niet-sporters onder ons is magnesium van groot belang. Bij inspanning en stress stijgt de behoefte; magnesium is immers betrokken bij de overdracht van zenuwprikkels naar de hersenen.

 

NB: Tijdens een stressvolle periode zullen de klachten extra toenemen. Stress eist namelijk een hoger verbruik van magnesium in het lichaam. Naast de dagelijkse voeding heeft u in dit geval wellicht baat bij extra inname (via voedingssupplementen).

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Magnesiuminformatie.nl

 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.