Stijging aantal meldingen oogklachten door thuiswerken

 

 

 

Sinds we massaal vanuit huis werken of hebben gewerkt, is het aantal mensen met oogklachten fors gestegen. Het afgelopen jaar is het beeldschermgebruik bij bijna de helft van de thuiswerkenden met gemiddeld drie uur per dag gestegen, met als gevolg een forse stijging van het aantal oogklachten.

Ongemakken als vermoeide, droge of branderige ogen en slecht zicht zijn met 73% toegenomen ten opzichte van de periode voor Covid-19.

En daar blijft het vaak niet bij. Oogklachten kunnen weer leiden tot concentratieproblemen of fysieke klachten. Pijnklachten aan nek-, schouder-, of rug komen regelmatig voor bij mensen die vanuit huis werken. Opvallend is echter, dat slechts de helft van hen preventieve maatregelen treft.

Computerbril

Het gebruik van een beschermbril kan voor heel veel verschil zorgen. Een beeldschermbril, of een computerbril is een bril die extra ondersteuning geeft om scherp en comfortabel te kunnen kijken op computer-, tablet-, smartphone-,  of andere beeldschermen. Ze zorgen ervoor dat de ogen zich minder in hoeven te spannen. Bovendien neem je automatisch een betere zithouding aan, waardoor ook de kans op hoofd-, nek-, schouder- en rugpijn kleiner is. Vaak is het mogelijk om de computerbril (deels) vergoed te krijgen van de werkgever!

 

chronische vermoeidheid gofysio

Bron: Gezondheidsnet.nl
Door: Dorothy Looman                                                                              

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.