Insecten: eiwitbron voor spieropbouw

 

Wist u dat…

Eiwitten uit meelwormen direct in het menselijk lichaam worden verteerd, waarna de opgenomen aminozuren de spiergroei stimuleren en als bouwstenen worden opgenomen in onze spieren?

Met andere woorden: het eten van insecten kan hetzelfde effect hebben als het consumeren van melkproducten. Insecten blijken daarmee een duurzaam alternatief voor de traditionele dierlijke eiwitbronnen.

 

Om de spieropbouw in ons lichaam in balans te houden is de consumptie van voldoende eiwitten essentieel. Uit een studie van het Maastricht UMC+ is gebleken dat eiwitten van dierlijke oorsprong (ook van insecten!) het meest effectief zijn in dit proces.

Duurzaam alternatief

Insecten kunnen op een meer duurzame manier geproduceerd worden dan veel traditionele dierlijke eiwitbronnen.
Projectleider prof. dr. Luc van Loon, hoogleraar Fysiologie van Inspanning en Voeding: “Dit onderzoek laat zien dat ook insecten een prima bron van kwalitatief hoogwaardig eiwit zijn, en hun waarde kunnen hebben bij het bevorderen van spierbehoud bij de mens.”

 

Door: Dorothy Looman
Bron: Gezondheidplus.nl                                                                                                                                 

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.