Thuiswerken tijdens de coronacrisis

 

 

Van de mensen die momenteel genoodzaakt zijn om thuis te werken, heeft zo’n 41% regelmatig last van schouder, nek, arm of andere gezondheidsklachten. Een belangrijke oorzaak is vaak een verkeerde werkhouding en te weinig (afwisseling in de) beweging.

Vaak wordt er thuis langere tijd achter elkaar achter de laptop/pc gewerkt dan op kantoor. Daarnaast beweegt men over het algemeen minder gedurende de thuiswerkdag. In het voorjaar van 2020 werd aangetoond dat ongeveer 20% van de werkenden minder beweegt sinds er thuis gewerkt moet worden. Oorzaak is o.a., het wegvallen van actief woon-werkverkeer zoals fietsen of wandelen naar het werk, of tijdens de lunch.

En juist voldoende bewegen levert zoveel positieve effecten op in deze tijd!

Tips om meer te bewegen tijdens de thuiswerkdag:

  • Een frisse start: Wandel of fiets een rondje ‘s ochtends voordat je aan het werk gaat.
  • Kies (minimaal) één vast beweegmoment dat bij je past en neem het op in de planning van de dag. Een onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid laat zien dat thuiswerkers relatief vaker een ommetje maken, of een rondje gaan fietsen.
  • Zorg voor beweegmomenten tijdens het werk: lopend telefoneren*, ga naar de keuken voor een kopje koffie of thee (zet geen thermoskan op tafel!), wissel staan en zitten af en neem (indien aanwezig) de trap een paar keer.

 

* Ga tijdens het bellen op een been staan en wissel dit af. Goed voor de botten en de spieren!

 

Door: Dorothy Looman
Bron: Gezondheidplus.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.