Nederland in beweging!

 

Regelmatig worden we gewezen op het belang (én de noodzaak) van bewegen. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen!

Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laten zien dat meer dan de helft van de Nederlandse bevolking (vanaf 4 jaar)  in 2019 voldoende in beweging is geweest. Bovendien waren er in vergelijking met twintig jaar geleden, twee keer zoveel voldoende bewegende ouderen.

Volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad moeten volwassenen iedere week minstens 2,5 uur matig intensief in beweging zijn. Voor kinderen geldt dagelijks minstens 1 uur.  Vorig jaar spande 54 % van de Nederlanders  zich voldoende, matig intensief in. Hetzelfde aantal sportte wekelijks. Van de 65-plussers sportte 35 % minstens één keer in de week.

Meerderheid doet genoeg spier- en botversterkende activiteiten

 

Daarnaast raadt de Gezondheidsraad mensen aan om spier- en botversterkende activiteiten te doen. Dit, om het risico op chronische ziektes zoals diabetes, hart- en vaatziekten, en depressieve symptomen te verkleinen. Ook hier werd massaal gehoor aan gegeven.  Kracht- en botversterkende oefeningen leiden bij ouderen bovendien weer tot een beperking van de kans op botbreuken.

Bijna drie kwart van deze sportievelingen heeft een abonnement op een sportschool of is lid van een sportvereniging.

Door: Dorothy Looman
Bron: Nu.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.