Maak je afweersysteem sterker: Beweeg!

 

Bewegen is belangrijk, dat is algemeen bekend. Maar volgens hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder is het juist in deze tijd heel erg belangrijk om goed en voldoende te bewegen
Scherder heeft met collega’s hoogleraar klinische virologie Eric van Gorp en met cardioloog Leonard Hofstra onderzocht wat er in ons lichaam gebeurt als we te weinig bewegen.
Scherder: “Iedereen heeft vanuit zijn eigen expertise gekeken en als je kijkt naar het afweersysteem dan zie je dat er een aantal cellen belangrijk zijn voor de afweer. Denk bijvoorbeeld aan de witte bloedcellen. Je ziet dat als je matig intensief gaat bewegen dat die cellen juist toenemen.”

Risico’s verminderen

We moeten noodgedwongen thuis werken en vooral binnenblijven. Dit betekent dat we ‘ons dagelijkse loopje’ naar de parkeergarage, de trein of de supermarkt, of ons rondje op de fiets, enzovoort, enzovoort, moeten missen.
Als je beweegt betekent het niet dat je het coronavirus niet kunt krijgen, maar je kunt je afweersysteem er wel sterker mee maken. “De inactiviteit gaat op den duur zeker zijn tol eisen. Probeer dus zo veel mogelijk te blijven bewegen in deze periode. Daarmee voorkom je besmetting met het coronavirus niet, maar je vermindert misschien de risico’s”, aldus Scherder.

Door: Dorothy Looman
Bron: NPOradio2.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.