RSI-klachten zijn de wereld niet uit!

De RSI-vereniging zou ter ere van haar 25-jarig bestaan, vandaag 14 maart 2020 een themadag organiseren. Helaas is ook dit evenement afgelast vanwege het Coronavirus. Waarschijnlijk zal het dit najaar plaatsvinden, zo vermeldde de website van de Vereniging.

Maar liefst een kwart van de beroepsbevolking heeft wereldwijd te maken met RSI-klachten. 10% Van alle verzuimdagen wordt door de RSI-problematiek veroorzaakt. Tijdige behandeling van de klachten en meer bewustwording van het probleem zou veel leed kunnen voorkomen en geld besparen.

Jongeren                                                                         

Onder jongeren zou maar liefs 60% soms- of vaak pijn hebben aan arm, nek, schouders en/of rug. De vele uren die zij actief met hun smartphone, tablet, of (spel)computer doorbrengen, zijn funest.
Bij ouderen spelen daarnaast ook werkstress en spanning op de werkvloer een belangrijke rol bij het ontstaan van RSI. Spieren worden overmatig belast bij het uitvoeren van steeds dezelfde bewegingen, of bij het zitten in steeds dezelfde onnatuurlijke houding.

Duidelijk is dat de jeugd veel risico loopt. De RSI-vereniging zal zich de komende jaren dan ook vooral richten op de jeugd:
‘De jongeren zijn de toekomst, maar hoe zitten zij er straks bij?’

Door: Dorothy Looman
Bron: Gezondheidplus.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.