Spierpijn

Bent u (iets te) fanatiek begonnen met het nakomen van uw goede voornemens en voelen uw spieren pijnlijk aan? Geen zorgen, spierpijn is een logisch gevolg van deze inspanning!

Scheurtjes

Dit is echter geen excuus om te stoppen met sporten! Sterker nog, spierpijn is juist nodig om de spieren te ontwikkelen. Na een zware belasting ontstaan er kleine scheurtjes in de spieren. Deze piepkleine scheurtjes prikkelen de zenuwen, waardoor de spieren stijf en pijnlijk aanvoelen. Soms is de pijn zo hevig dat iedere activiteit grote moeite kost. Dit pijnlijke gevoel kan variëren van een dag tot een hele week.
Tijdens deze periode worden de afvalstoffen afgevoerd en de scheurtjes hersteld, wat de spieren sterker maakt. Gun uw lichaam een paar dagen wat minder fysieke belasting en sport even niet, het herstelt zich op deze manier het snelst.

Wanneer het na een paar dagen beter gaat en u dezelfde training opnieuw doet, zult u zien dat het een stuk gemakkelijker gaat. Het lichaam heeft zich namelijk aangepast. Een goede voeding is zeer belangrijk: eet na een training (eiwitrijke producten) kip, mager vlees of vis.

Tips:

-Masseer de spier meteen na het trainen. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen, waardoor de pijn sneller afneemt.

-Neem een warme douche of een warm bad. Dit verzacht de pijn en vermindert stijfheid.

-Stretch een paar keer per dag lichtjes om de stijfheid te verminderen.

-Slaap voldoende. Het lichaam herstelt het snelst in slaaptoestand.

Door: Dorothy Looman

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.