Onderzoek wijst uit: Skiën beste natuurlijke anti-aging remedie

Een actieve skivakantie is goed voor een groot deel van de dag beweging en een gezonde dosis frisse lucht. Maar skiën is niet alleen fijn; onderzoek van het Instituut van Sportwetenschappen aan de universiteit van Innsbruck wijst uit dat het ook nog is het beste anti-verouderingsmiddel is.

Jaarlijks een paar keer op de lange latten verlaagt het cholesterolgehalte en de bloeddruk, heeft een antidepressieve werking en vermindert de kans op hart- en vaatziekten.
Daarnaast werd ook de calorieverbranding bestudeerd. Afhankelijk van het lichaamsgewicht, verbrandt de gemiddelde skiër per uur:

  • 402 calorieën (60 kg)
  • 490 calorieën (70 kg)
  • 560 calorieën (80 kg)

 

(Wel de après-ski overslaan natuurlijk!)

Door: Dorothy Looman
Bron: Skiinformatie.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.